Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Αποκαλύπτονται οι πραγματικοί σκοποί της πρόσφατης επίσκεψης της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στην Ελλάδα.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα των συνομιλιών της Χίλαρι Κλίντον στην Ελλάδα, για το οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αμερικανική πλευρά, ήταν τα ενεργειακά. Ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια στην Ευρασία πρέσβης Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ ήταν παρών στις συζητήσεις της Χίλαρι Κλίντον με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών.

Ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας που ψήφισε η κυβέρνηση, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εκποίησης στους δανειστές όλου του ορυκτού πλούτου που διαθέτει η Ελλάδα, δηλαδή των διαπιστωμένων κοιτασμάτων, αυτών που τυχόν θα ανακαλυφθούν στο μέλλον και των συνολικών δυνητικών εσόδων από αυτά.

Η περιγραφή στον Εφαρμοστικό Νόμο των διαδικασιών πώλησης ακινήτων, κινητών, άυλων, υφιστάμενων και μελλοντικών περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού κράτους, μέσω της σύστασης «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.», δεν καθιστά μια τέτοια εξέλιξη απλά πιθανή· την προαναγγέλλει, αποσαφηνίζοντας ότι όλα τα έσοδα θα διατίθενται για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: