Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ποιοι έβαλαν τον "βασιλιά της νυχτερινής Αθήνας" στο στόχαστρο;

Ποιοι έβαλαν τον «βασιλιά της νυχτερινής Αθήνας» στο στόχαστρο; Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι διωκτικές αρχές μετά τη μυστηριώδη έκρηξη στο ρεστοράν-καφέ «Vive Mar» του πασίγνωστου επιχειρηματία Βλάση Σταθοκωστόπουλου.

Το δημοφιλές κατάστημα των νοτίων προαστίων έγινε στόχος βομβιστών τα ξημερώματα, προκαλώντας σοκ στην κοσμική Αθήνα. Ηταν 5.45 το πρωί της Τρίτης όταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος ξύπνησε έντρομους τους κατοίκους της Βούλας. Ολοι πετάχτηκαν στα μπαλκόνια τους, ενώ αμέσως στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. σήμανε συναγερμός. Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στη λεωφόρο Καραμανλή 18 στη Βούλα, συνοδευόμενες από πυροτεχνουργούς. Αμέσως οι άνδρες των διωκτικών αρχών ξεκίνησαν τις έρευνές τους συλλέγοντας οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο. Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους ένα «λαβράκι» που θα τους βοηθήσει να ξετυλίξουν τον «μίτο της Αριάδνης» γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση: ένα βίντεο από εξωτερική κάμερα του καταστήματος που είχε καταγράψει όλες τις κινήσεις των δραστών!....

Το βίντεο, λοιπόν, δείχνει ότι λίγα λεπτά πριν από τις 6.00 το πρωί εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο στο υπαίθριο πάρκινγκ που βρίσκεται στη λεωφόρο Καραμανλή στη Βούλα, μπροστά από το παραλιακό καφέ. Μέσα σε αυτό βρίσκονται, σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άντρες οι οποίοι, αφού ελέγχουν ότι σε κοντινή απόσταση δεν υπάρχει ψυχή, βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Μετακινούν το όχημα κοντά στην είσοδο του καταστήματος και τότε ο ένας από τους δύο αποβιβάζεται και κρατώντας στο χέρι του μια πλαστική σακούλα γεμάτη εκρηκτικά την τοποθετεί μπροστά στην κεντρική γυάλινη πόρτα. Με γρήγορες κινήσεις πυροδοτεί το φιτίλι υψηλής ταχύτητας και επιστρέφει στο όχημα. Στη συνέχεια οι δράστες αποχωρούν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο.

Υστερα από μερικά δευτερόλεπτα ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης. Μάλιστα, από το ωστικό κύμα έσπασαν και οι τζαμαρίες του δημαρχείου της Βούλας, που βρίσκεται δίπλα από το κατάστημα. Η δυναμίτιδα βάρους περίπου δέκα κιλών, σύμφωνα με την αστυνομία, προκάλεσε -ευτυχώς- μόνο υλικές ζημιές, καθώς εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν θαμώνες στο κατάστημα ή περαστικοί πολίτες από το σημείο. Οι μόνοι που αντιλήφθηκαν αυτό που συνέβη ήταν δύο μέλη συνεργείου καθαρισμού που βρίσκονταν στην παραλία.

Από την εταιρεία που διαχειρίζεται τη λειτουργία του καταστήματος εξεδόθη η εξής ανακοίνωση: «Σε συνέχεια του ατυχούς περιστατικού το οποίο συνέβη σήμερα νωρίς το πρωί στο κατάστημα του ομίλου μας Vive Mar - Mare Nostro, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι ελάχιστες και έχουν γίνει στον εξωτερικό χώρο, χωρίς να σημειωθεί κανένας τραυματισμός. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν συντρέχει ουδείς λόγος ανησυχίας, καθώς το κατάστημα λειτουργεί κανονικά».

«Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω»

«Ουδέποτε είχαμε δεχθεί απειλητικά ή προειδοποιητικά μηνύματα». Κατηγορηματικός σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του ήταν ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος αναφερόμενος στο περιστατικό που συνέβη τις πρωινές ώρες στο «Vive Μar».

«Πρόκειται για καφέ που η χρήση του και μόνο δεν δικαιολογεί κάτι ανάλογο. Δεν είναι, για παράδειγμα, κλαμπ, που να μπορεί να δημιουργηθεί κάποια μικροπαρεξήγηση» δήλωσε στην «Espresso» ο κ. Βλάσης Σταθοκωστόπουλος. «Ειλικρινά δεν μπορώ να το δικαιολογήσω. Ουδέποτε έχει ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο σε χώρο εστίασής μας. Το ευτύχημα είναι ότι δεν τραυματίστηκε ο φύλακας, γιατί την περισσότερη ώρα την περνάει κοντά στη θάλασσα. Οσον αφορά τον χώρο, ένα μικροβάψιμο θέλει στην είσοδο και σήμερα κιόλας (σ.σ.: χθες) θα λειτουργήσει κανονικά. Η είσοδος έχει διπλή πόρτα και έτσι το εσωτερικό έμεινε ανέπαφο από την έκρηξη. Το μαγαζί έκλεισε περίπου στις 3.00 τα ξημερώματα και ο τελευταίος που έφυγε ήμουν εγώ! Την ώρα της έκρηξης δεν υπήρχε κανείς μέσα. Κλείνοντας το βράδυ είναι πανέτοιμο από το προσωπικό για να λειτουργήσει την επομένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: