Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πυρκαγιές σε Σχοινιά, Αμφιλοχία, Ζάκυνθο

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η πυρκαγιά στο Κορακονήσι Ζακύνθου, ενώ νέες φωτιές ξέσπασαν το μεσημέρι στο Σχοινιά Αττική και το Σπάρτο Αμφιλοχίας.

Στο Σχοινιά, επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο ενώ στην Ζάκυνθο, βρίσκονται 19 πυροσβέστες με έξι οχήματα και πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων, καθώς κι ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και σε δασική έκταση στο Σπάρτο Αμφιλοχίας. Επί τόπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Και οι τρεις πυρκαγιές καίνε δασικές εκτάσεις.....


Τέθηκαν υπό έλεγχο

Η φωτιά στον Ασκό Βολιμών Ζακύνθου τέθηκε νωρίτερα υπό έλεγχο.

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα και στη Νέα Πέραμο Αττικής. Αφού έκαψε χαμηλή βλάστηση, τέθηκε υπό έλεγχο.

Φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας και στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία ετέθη υπό έλεγχο μετά τις έξι τα ξημερώματα.

Υπό έλεγχο είναι οι φωτιές στον Μαλανδρίνο Φωκίδας, τον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου και στο Λαγκαδά Αρεόπολης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σήμερα υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική, το νότιο τμήμα της Εύβοιας, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας οδηγείται στον ανακριτή ο 38χρονος που συνελήφθη ως ύποπτος για εμπρησμό στη Ζάκυνθο. Ο 38χρονος βρισκόταν με το αυτοκίνητό του στην περιοχή Αη-Λιάς, των Βολιμών, όπου οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες.

Σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 25 και 30 λίτρων αντιστοίχως -το ένα με άγνωστο υγρό μπλε χρώματος- ένα πριόνι και κουτάκια αλουμινίου.

Ο 38χρονος, καθώς και τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν παραδόθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, από την οποία διενεργείται η προανάκριση και θα απολογηθεί στον ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: