Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Κατάληψη του ΠΑΜΕ στο γραφείο του Κουτρουμάνη

Περίπου 50 μέλη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου και εν συνεχεία κατέλαβαν το γραφείο του υπουργού, Γιώργου Κουτρουμάνη, υποστηρίζοντας ότι είχαν μαζί του προγραμματισμένο ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΜΕ είχε ενημερώσει το γραφείο του υπουργού Εργασίας για την επίσκεψη στο υπουργείο, αλλά δεν είχε ορισθεί συνάντηση. Την ώρα της κατάληψης, ο υπουργός, ο οποίος δήλωσε ότι ουδέποτε αρνήθηκε να συναντήσει τους εργαζόμενους, απουσίαζε διότι συμμετείχε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ασφαλιστικού.....

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τελικά στις 12.30 μετά το μεσημέρι, οπότε επέστρεψε ο κ. Κουτρουμάνης και λίγο μετά τη 1.30 τα μέλη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γιάννης Τασιούλας, ανέφερε ότι τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εξέφρασαν στον υπουργό την αντίθεσή τους με την «κατεδάφιση», όπως την χαρακτήρισε, της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων και τόνισε ότι το «ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα», δεν θα δεχθεί κανέναν αποχαρακτηρισμό επαγγέλματος ή ειδικότητας που συγκαταλέγεται στα Βαρέα και ανθυγιεινά εκτός από εκείνα που έχουν εκλείψει, ενώ θα αγωνισθεί για την προσθήκη νέων.

Η νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση με τα συνδικάτα και τους ενδιαφερόμενους φορείς, ενώ στις προθέσεις του υπουργείου είναι να νομοθετηθεί το συντομότερο δυνατό, ενδεχομένως και έως τα μέσα του Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: