Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Σταματάει την πολιτική του καριέρα ο Μπερλουσκόνι


Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα", ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δηλώνει ότι "δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός στις βουλευτικές εκλογές του 2013 και ότι δεν τον ενδιαφέρει ούτε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας".

Πιο αναλυτικά, ο Καβαλιέρε τονίζει ότι "ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς παράταξης, το 2013, θα είναι ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης...και γραμματέας του κόμματος Λαός της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλφάνο".

Ο "μίστερ τιβί", προσθέτει, ότι "αν μπορούσε, θα εγκατέλειπε τον θεσμικό του ρόλο από τώρα".

"Θα προσπαθήσω να λειτουργήσω ως σοφός πατέρας και να οικοδομήσω το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στην Ιταλία. Στα εβδομήντα επτά μου, όμως, δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι πρωθυπουργός", εξηγεί ο Μπερλουσκόνι.

Όσο για το ενδεχόμενο να προταθεί, από την παράταξή του, ως επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποσαφηνίζει ότι είναι ένας ρόλος που δεν νιώθει να του ταιριάζει.

"Στην Προεδρία θα εκλεγεί ο σημερινός υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης, Τζάννι Λέττα. Είναι το καταλληλότερο άτομο, ένας σπουδαίος άνθρωπος που διατηρεί καλές σχέσεις και με την κεντροαριστερά".

Σε ό,τι φορά, δε, το χθεσινό ενδοκυβερνητικό επεισόδιο μεταξύ των υπουργών Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι και Δημόσιας Διοίκησης Ρενάτο Μπρουνέττα ( ο πρώτος χαρακτήρισε "κρετίνο" τον δεύτερο σε συνέντευξη τύπου) ο "Καβαλιέρε", θέλησε να υπερασπισθεί, ανοικτά, τον Μπρουνέττα.

"Ο Τρεμόντι νομίζει ότι είναι διάνοια και ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι κρετίνοι. Τον ανέχομαι διότι τον γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια και ξέρω ότι πρέπει να τον αποδέχεσαι όπως είναι. Αλλά πρόκειται για τον μόνο που δεν συμμετέχει σε συλλογικές προσπάθειες", δηλώνει ο μεγιστάνας- πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: