Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Για "απανθρωπιά" κατηγορεί η Χαμάς την Ελλάδα - Στα Χανιά πλοίο του "Στολίσκου"


Για “απάνθρωπη ενέργεια, που αντιβαίνει στους διεθνείς κανόνες” εκ μέρους των ελληνικών Αρχών, κάνει λόγο η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, αναφερόμενη στην ακινητοποίηση του αμερικανικού πλοίου “ The Audacity of Hope”, που επρόκειτο να κατευθυνθεί προς τη Γάζα, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια...



Σε ανακοίνωση της Χαμάς, που εκδόθηκε από την πολιτική Διοίκηση στη Δαμασκό και αντίγραφό της περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφέρεται πως “η τακτική αυτή είναι το αποτέλεσμα των πιέσεων, που ασκούν οι σιωνιστές κατακτητές”.

Ακόμη, η Χαμάς καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να “ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση της Ελλάδας”, προκειμένου να επιτρέψει τον απόπλου του στολίσκου για τη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται, πως την Παρασκευή (01/07) το “Audacity of Hope”, που απέπλευσε μετά το “σπάσιμο” του ναυτικού αποκλεισμού, από 36 ακτιβιστές, επέστρεψε στον Πειραιά.

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δώσει εντολή για απαγόρευση απόπλου όλων των πλοίων από τα ελληνικά λιμάνια για τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ανέφερε ότι θα γίνεται “συνεχείς ηλεκτρονική επιτήρηση ου ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση”.

Εκτός από τους ακτιβιστές στο πλοίο επέβαιναν πενταμελές πλήρωμα και ένδεκα δημοσιογράφοι.

Σε ανακοίνωσή του τον προηγούμενο μήνα, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέτρεπε τους Έλληνες πολίτες και τα πλοία και πλωτά μέσα ελληνικού νηολογίου, να μη συμμετάσχουν στο νέο στολίσκο, για την ελευθερία του αποκλεισμένου λαού στη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας πως “η σχεδιαζόμενη επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, δεν αντιμετωπίζει την ουσία του ανθρωπιστικού προβλήματος”.

Δεμένο σε λιμάνι των Χανίων πλοίο του "Στόλου της Ελευθερίας."

Στο λιμάνι Κολυμπαρίου Χανίων βρίσκεται δεμένο το πλοίο "Γκουέρνικα", που συμμετέχει στον "Στόλο Ελευθερίας ΙΙ".

Η ακινητοποίηση του πλοίου ήρθε ως συνέχεια της απαγόρευσης απόπλου όλων των πλοίων από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας, την οποία εξέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τον επιβαίνοντα στο σκάφος Μανουέλ Ταπιάλ, "είμαστε, επί 13 ημέρες στο Κολυμπάρι. Δεν είχαμε σκοπό να φύγουμε σήμερα, αλλά εδώ και 4 ημέρες ήταν έντονη η παρουσία των αρχών, οι οποίες σήμερα μας είπαν ότι δεν πρόκειται να μας αφήσουν να σαλπάρουμε για κανέναν προορισμό".

Αντιπροσωπεία των Ισπανών ακτιβιστών βρέθηκε στο Λιμεναρχείο Χανίων όπου και ζητήθηκαν από τις αρχές διευκρινίσεις σχετικά με τα νομιμοποιητικά έγγραφα του πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: