Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου: Οι Αγανακτισμένοι είναι ένα «τσαντίρι»!!

«Κάλεσμα» στο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη να συμβάλλει ώστε η πλατεία Συντάγματος να …καθαρίσει από τις σκηνές και από τα πανό των αγανακτισμένων, απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσίασε και το νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου τον κ. Νικόλα Κανελλόπουλο, πρώην πρόεδρο του ΕΟΤ.

«Άλλο η ειρηνική διαδήλωση και άλλο τα τσαντίρια στο Σύνταγμα. Πεθαίνει ο τουρισμός μιας πόλης και το εμπόριό της. Να μπουν μπροστά σε αυτή την υπόθεση και ο κ. Καμίνης και ο κ. Κακλαμάνης (πρώην δήμαρχος Αθηναίων). Δεν είναι η Ελλάδα χώρα του τρίτου κόσμου και αυτοί που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία δεν εκείνοι που πάνε κάθε Κυριακή για να διαδηλώσουν», είπε ο κ. Παπαιωάννου.

«Δεν είναι αυτή η εικόνα της χώρας. Δεν μπορώ να βλέπω τη χώρα μου να πεθαίνει», είπε ο υπουργός και προσέθεσε: «Ο εμπορικός κόσμος στην Αθήνα πεθαίνει. Θα ήθελα ο κ. Καμίνης να μπει μπροστά σε αυτή την υπόθεση. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα της Λατινικής Αμερικής. Έχει ανηφόρα αλλά θα βρει τον δρόμο της»....

Ερωτηθείς, ωστόσο, για τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες κατά τη διάρκεια των τελευταίων διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, τα ΜΑΤ χρησιμοποιούσαν ληγμένα χημικά, ο κ. Παπαϊωάννου προτίμησε να κρατήσει αποστάσεις: «Δεν μπορώ να εκφέρω κρίση. Η Δικαιοσύνη ερευνά το θέμα και είναι η μόνη αρμόδια να καταλογίσει ευθύνες».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στις επιθέσεις κατά των βουλευτών που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, καλώντας τον κ. Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει συγκεκριμένα πρόσωπα και ενέργειες. «Η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται είναι ο χειρότερος εχθρός της Δημοκρατίας. Δεν αντιμετωπίζεται με ιδιώνυμα και νομοθετικές παρεμβάσεις. Πρέπει να αντιμετωπιστεί ιδεολογικά. Έχουν καταγραφεί περισσότερο από 100 περιστατικά επιθέσεων κατά βουλευτών. Χρειάζεται να κατανοήσουν κάποιοι ότι τέτοια φαινόμενα όπου έχουν σημειωθεί έχουν οδηγήσει σε απεχθείς καταστάσεις» τόνισε.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του υπουργείου, ο κ. Παπαιωάνου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης, δηλαδή την ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι τα κονδύλια που θα διατεθούν θα προέρχονται από το ΕΣΠΑ. Επισήμανε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα ψηφίζεται από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την Πολιτική Δικονομία, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων ο κ. Παπαιωάννου ανέφερε ότι οι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει καθώς είναι η μόνη χώρα που δεν έχει κάνει ακόμη αυτή τη μεταρρύθμιση.


Τέλος, χαρακτήρισε σημαντική την επιτυχία της Ελλάδος, σχετικά με τη διεθνή κατάταξη της χώρας μας από τον Διεθνή Οργανισμό Χρηματοοικονομικής Δράσης για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος (FATF), καθώς στην πρόσφατη ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε στο Μεξικό αποφασίστηκε η έξοδος της χώρας μας από την λεγόμενη γκρίζα λίστα, ενώ αντίθετα παραμένουν σε αυτήν η Τουρκία και η Αργεντινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: