Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Κονγκό: Παραδόθηκε συνταγματάρχης που κατηγορείται για ομαδικούς βιασμούς

Παραδόθηκε συνταγματάρχης που κατηγορείται για ομαδικούς βιασμούς

Ένας συνταγματάρχης του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ο οποίος κατηγορείται μαζί με 200 στρατιώτες για ομαδικούς βιασμούς τον Ιούνιο στο ανατολικό τμήμα της χώρας, παραδόθηκε σήμερα μαζί με τους άνδρες του σε ένα κέντρο εκπαίδευσης του στρατού, ανακοίνωσε σήμερα στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Ο συνταγματάρχης Νιράγκιρε Κιφάρου παραδόθηκε μαζί με 116 άνδρες του και τώρα βρίσκεται στο κέντρο εκπαίδευσης του Λουμπερίζι, στο νότιο τμήμα της επαρχίας του Νοτίου-Κίβου", δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Σιλβέν Εκέντζ, εκπρόσωπος του στρατού στην περιοχή.

"Δεν διαπραγματεύθηκε τους όρους παράδοσής του γιατί δεν υπήρξαν όροι διαπραγμάτευσης. Διατάχθηκε να εμφανιστεί και να παραδοθεί. Είναι στη διάθεση των αρχών εν αναμονή της στρατιωτικής έρευνας. Δεν είναι κρατούμενος", τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος....

Ο συνταγματάρχης Κιφάρου, πρώην μέλος της πολιτοφυλακής Μάι-Μάι, λιποτάκτησε από στρατιωτικό κέντρο μαζί με περίπου 200 στρατιώτες και επιτέθηκαν στο διάστημα από τις 10 ως τις 12 Ιουνίου στα χωριά Νιακιέλε, Κανγκούλι και Αμπάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: