Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Νέες αποδοκιμασίες πολιτικών και καταγγελίες ΠΑΣΟΚ

«Φωτιά» παίρνει το πολιτικό σκηνικό, με αφορμή τις επιθέσεις και τους προπηλακισμούς κατά βουλευτών.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης καταγγέλλει ευθέως ως δράστες οπαδούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με μείγμα ακροδεξιών στοιχείων -όπως αναφέρει-
κατηγορώντας τους ότι «δημιουργούν συνθήκες βίας και φόβου και κινούνται ανάμεσα στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του μπάχαλου».

Τον ΣΥΡΙΖΑ κατονόμασε ως υποκινητή των προπηλακισμών εναντίον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Πεταλωτής, λέγοντας: «Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν αγανακτισμένοι, επιτίθενται μαζί με υποτίθεται ανθρώπους που χαρακτηρίζονται ως σπίθες και ποντάρουν σαφώς στη χρεοκοπία της χώρας. Τους βολεύει αυτή η φαυλότητα για να μπορούν να επιβιώνουν και πολιτικά αλλά και προσωπικά».....

Έντονη ήταν η αντίδραση του Συνασπισμού, ο οποίος τονίζει ότι δεν υιοθετεί πρακτικές βίας. «Η προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να στοχοποιήσουν την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά πέφτει στο κενό και δεν μπορεί να παρακάμψει την πραγματική εικόνα της κοινωνίας που συντριπτικά αντιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική. Η προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινωνίας δεν θα περάσει σημειώνει ο ΣΥΝ».

Καταδικάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Τις βίαιες επιθέσεις εναντίον βουλευτών καταδίκασε η ΝΔ και όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Μιχελάκης σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Για μια ακόμη φορά, θέλουμε να καταδικάσουμε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, περιστατικά βίας, απ' όπου κι αν προέρχονται. Κανείς δεν δικαιούται να βιαιοπραγεί και να αυτοδικεί με οποιοδήποτε πρόσχημα».

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναφέρει ότι «οι μούντζες, οι προπηλακισμοί και οι επιθέσεις κατά προσώπων δεν υπηρετούν τον αγώνα του λαού κατά του νέου και του παλιού μνημονίου, αλλά αντίθετα αξιοποιούνται από τους εχθρούς του».

«Όσο και αν είναι πιεστικά κάποια πράγματα πρέπει να προστατεύσουμε πάση θυσία τη Δημοκρατία. Οι προπηλακισμοί και η βία κατά βουλευτών αποσαρθρώνουν τα θεμέλια της Δημοκρατίας που είναι ο Κοινοβουλευτισμός» τονίζει ο ΛΑΟΣ.

Η Δημοκρατική Αριστερά σημειώνει ότι «η αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής είναι αποτελεσματική μόνο μέσα από ένα οργανωμένο μαζικό δημοκρατικό κίνημα και με την πάλη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών».
Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δ. Ζαφειριάδης, επισημαίνει ότι «οι επιθέσεις σε βουλευτές και η απρόκλητη βία, από τραμπούκους με φασίζουσες αντιλήψεις, βάλλουν ευθέως κατά της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, οδηγώντας σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι αποδοκιμασίες των πολιτών κατά των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου, καθώς η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου έχουν πλέον ξεχειλίσει…

Η «σπίθα» της αντίδρασης άναψε πριν από σαράντα ημέρες στην πλατεία και μέρα με τη μέρα οι αντιδράσεις των πολιτών, που επλήγησαν και θα πληγούν στη συνέχεια από την επερχόμενη οικονομική λαίλαπα, μετά και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, διογκώνονται κατά των πολιτικών.

Νέες αποδοκιμασίες κατά βουλευτών

Η αποστροφή του κόσμου προς το σαθρό πολιτικό σύστημα δεν περιορίζεται στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά σε όλη την περιφέρεια. Σήμερα, οι πολίτες του Έβρου και συγκεκριμένα της Αλεξανδρούπολης ξέσπασαν κατά των βουλευτών και κρέμασαν αφίσες με τις φωτογραφίες των πολιτικών της περιοχής με την επιγραφή «καταζητούνται».

Σε μία αφίσα η οποία γράφει: «καταζητούνται για εγκλήματα κατά του λαού και για νομιμοποίηση κρατικής βίας» απεικονίζονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος, Όλγα Ρενταρή και Ελένη Τσιαούση. Πάντως, ο πρώτος με δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το πρόσωπο του και ότι συνεχίζει να περπατά στην περιοχή του, χωρίς προβλήματα.

Σε μία δεύτερη αφίσα που εξέδωσε η κίνηση ανεξάρτητων πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη «Σπίθα» απεικονίζει την Ο. Ρενταρή, τον Γ. Ντόλιο, την Ε. Τσιαούση, τον Γ. Πεταλωτή, τον Α. Χατζηοσμάν, τον Τ. Μάντζαρη, τον Σ. Ξυνίδη και αναφέρει: «Θρακιώτη, αυτοί ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο Μνημόνιο».

Παρόμοια αφίσα κυκλοφορεί και στους δρόμους του Αγρινίου με φόντο την κα Γιαννακά και άλλους βουλευτές.

Διάχυτη η αγανάκτηση του κόσμου

Τα όργανα, βέβαια, άρχισαν την Τετάρτη, την ημέρα δηλαδή που ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο. Ο μέχρι πρότινος «πολέμιος» του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, Α. Αθανασιάδης, που αποτελεί το «κόκκινο πανί» για τους πολίτες, με μία πολιτική κωλοτούμπα της τελευταίας στιγμής, βρέθηκε τελικά ανάμεσα στους 155 βουλευτές που το ψήφισαν. Έχοντας τη συνείδησή του καθαρή, αποχώρησε από το Κοινοβούλιο και κατευθύνθηκε προς την οδό Βουκουρεστίου. Που να ήξερε όμως ότι θα τον εντοπίσουν οι διαδηλωτές και θα τον προπηλακίσουν, ρίχνοντάς του γιαούρτι.

Λίγα 24ωρα αργότερα, δηλαδή την περασμένη Παρασκευή, ήρθε η σειρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, Ροδούλα Ζήση και Κώστα Καρτάλη, οι οποίοι έγιναν αποδέκτες έντονων αποδοκιμασιών, καθώς περίπου 100 άτομα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς τα πολιτικά τους γραφεία.

Επίσης φέιγ βολάν και χαρτιά κόλλησαν έξω από τα γραφεία τους στην Χαλκίδα, οι «πράσινοι» βουλευτές Εύβοιας που υπερψήφισαν Μεσοπρόθεσμο και Εφαρμοστικό Νόμο.

Με απειλές και βρισιές εξέφρασαν την Κυριακή τη δυσαρέσκειά τους για την κυβερνητική πολιτική, οι «αγανακτισμένοι» του Κιλκίς. Στόχος αυτή τη φορά ήταν το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Παραστατίδη.

Συγκεκριμένα, μερίδα πολιτών έγραψε διάφορα συνθήματα στην εξωτερική ταμπέλα του γραφείου του.

Επίθεση από πολίτες στη Λαμία δέχθηκε την Παρασκευή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης τη στιγμή που έβγαινε με άλλα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος από κτήριο της πόλης.

Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη, το συγκεντρωμένο πλήθος εκτόξευσε εναντίον του βουλευτή καφέδες, νερά, ακόμη και αυγά.

Οι πολίτες εγκλώβισαν για αρκετή ώρα στο κτήριο το βουλευτή και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που, όταν επεχείρησαν να βγουν, δέχθηκαν την επίθεση με αφορμή την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Ο προπηλακισμός του Νίκου Τσώνη προστίθεται σε μια μακρά ακολουθία ανάλογων γεγονότων, τα οποία έχουν θορυβήσει όσους διαβαίνουν το κατώφλι της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: