Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

25.000 ευρώ μισθό η Τ. Μπιρμπίλη αν αναλάβει πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ


Δωρεάν σπίτι, προσωπικό οδηγό και μάγειρα θα έχει η Τίνα Μπιρμπίλη σε περίπτωση που αναλάβει πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία", όσοι νόμιζαν ότι θα βγήκε χαμένη καθώς έμεινε εκτός κυβέρνησης στον τελευταίο ανασχηματισμό είναι γελασμένοι αφού σύμφωνα με πληροφορίες το Μαξίμου τη στέλνει στο Παρίσι,...



με μισθό 25.000 ευρώ αφορολόγητα το μήνα με δωρεάν σπίτι στη Champs-Elysees με οδηγό και μάγειρα!

Έτσι, δεδομένου ότι το διαμέρισμα ανήκει στο ελληνικό κράτος τα έξοδα διαμονής της κυρίας Μπιρμπίλη θα είναι όλα πληρωμένα από τον ελληνικό λαό.

Αν και ακόμη δε φαίνεται να έχει απαντήσει θετικά στη πρόταση του Πρωθυπουργού, πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζει πολύ σοβαρά την μετακίνησή της στο Παρίσι. Η διάρκεια της θητείας είναι πέντε χρόνια.

Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι η κ. Μπιρμπίλη δεν έχει επιλεγεί για αυτή τη θέση χωρίς όμως να είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τυχόν σχετικές
σκέψεις του πρωθυπουργού.

Η κυρία Μπιρμπίλη, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο Imperial College of Science του Λονδίνου, έχει εργαστεί σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη ενώ υπήρξε αξιολογητής προγραμμάτων για λογαριασμό της ΕυρωπαϊκήςΕνωσης.

Ως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, όταν εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών, συμμετείχε στη δημιουργία ευρωπαϊκού δικτύου για τη διπλωματία σε θέματα περιβαλλοντικά και βιώσιμης ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: