Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Χωρίς ταξί 2 μέρες λόγω απεργίας


Δε θα κυκλοφορούν ταξί για δύο μέρες στους δρόμους της χώρας καθώς αποφασίστηκε 48ωρη απεργία από τους αυτοκινητιστές η οποία θα ξεκινήσει από τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/7) έως τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/7).

Η απεργία κηρύχθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους ενώ προειδοποιούν και για απεργία διαρκείας αν δε γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους...



Μολαταύτα, οι οδηγοί ταξί είναι υπέρ του ανοίγματος του επαγγέλματός τους.

Πριν από λίγες μέρες μάλιστα ο Χρήστος Πέτρου, πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Ταξί, δήλωσε στον ρ/σ Βήμα ότι επειδή θα ανοιχθεί το επάγγελμά τους θα υπάρξει μείωση του κόμιστρου κατά 20% αλλά και αναβάθμιση των υπηρεσιών τους.

"Οι ιδιοκτήτες έχουν εξαφανίσει την εργοδοτική εισφορά με αποτέλεσμα οι οδηγοί να καταβάλλουν και την εργατική και την εργοδοτική εισφορά.Δουλεύουμε 12ωρες βάρδιες και οι κύριοι δηλώνουν ότι δουλεύουμε πενθήμερο και οκτάωρο", είπε ο κ. Πέτρου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης πρόσφατα είχε δηλώσει πως δε θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για την απελευθέρωση των ταξί που είχε συντάξει ο προκάτοχός του Δ. Ρέππας και το οποίο έθετε μια σειρά από προϋποθέσεις για το άνοιγμα του κλάδου.
Ο ίδιος προσέθεσε πως στο πλαίσιο του Ν. 3919/2011 «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων» η απελευθέρωση του ταξί ισχύει ήδη από τις 2 Ιουλίου.

Παράλληλα, είχε αναφέρει πως το υπουργείο θα προσδιορίσει τους τρόπους με τους οποίους κάποιος θα απευθύνεται στην Περιφέρεια προκειμένου να αποκτά άδεια ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: