Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ζωή χαρίζει με τα όργανά του ο 19χρονος Αντώνης Χαραλάμπους

Το δωδέκατο θύμα της τραγωδίας που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην Κύπρο κηδεύεται σήμερα, Παρασκευή.

Πρόκειται για τον ΕΠΥ κελευστή, Μιχάλη Ηρακλέους, η κηδεία του οποίου θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Λατσιά.

Την ίδια ώρα, ζωή θα προσφέρει ο 19χρονος Αντώνης Χαραλάμπους, που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την φονική έκρηξη, καθώς η οικογένειά του αποφάσισε, μετά τη διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου του, να δωρίσει τα όργανά του....

Στο Γενικό Νοσοκομείο γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί ποια όργανα του άτυχου νέου μπορούν να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που το έχουν ανάγκη.

Την ίδια ώρα που δρομολογείται η δωρεά οργάνων του άτυχου 19χρονου, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο δεύτερος πολυτραυματίας της φονικής έκρηξης, ένας 28χρονος αστυνομικός.

Σε ό,τι αφορά τους πέντε ελαφρότερα τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Λεμεσού, τρεις από αυτούς πήραν εξιτήριο την Πέμπτη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, η κατάσταση τους δεν εμπνέει ανησυχία και το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι το ψυχολογικό σοκ από το τραγικό γεγονός που βίωσαν. Για τον σκοπό αυτό, τους προσφέρεται ψυχολογική στήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: