Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

'Αλμα από 183 μέτρα ύψος

Όσοι έχετε δοκιμάσει να κάνετε σκι, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να σταθεροποιηθείτε πάνω στο χιόνι. Για τον Tomas Bergemalm, 35 ετών, αποφασίζει να περάσει σε άλλο επίπεδο και να κάνει το χόμπι του, λίγο πιο θεαματικό.

Ασχολείται πολλά χρόνια με το σκι, καθώς από την ηλικία των 15 κατεβαίνει τους χιονισμένους λόφους. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες, κερδίζοντας πάντα υψηλές θέσεις. Αυτή τη φορά αποφάσισε να κατέβει μία κατακόρυφη πλαγιά και στο τέλος να πραγματοποιήσει ένα τεράστιο άλμα στο... κενό.

Πήδηξε από τον γκρεμό, από ύψος 183 μέτρων και κατέληξε να προσγειωθεί στην απέναντι πλευρά με απόλυτη ασφάλεια.

Αυτή η ακραία πτώση ήταν μία από τις τελευταίες προκλήσεις που έβαλε ο ίδιος στον εαυτό του και την ολοκλήρωσε με επιτυχία. Σε συνεργασία με το φωτογράφο Patrik Lindqvist απαθανάτισαν το γεγονός, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.....

''Έπρεπε να κάνω αρκετή προπόνηση για να τα καταφέρω, ξόδεψα 5 μήνες στη Γαλλία για να αποδώσω τα μέγιστα'' δηλώνει ο Bergemalm.

''Η γυναίκα και ο γιος μου ανησυχούν πολύ για εμένα, αφού αυτό που κάνω είναι παράτολμο και επικίνδυνο, παρά τη σκληρή εξάσκηση'' αναφέρει 35χρονος άνδρας. Καταφέρνει όμως κάθε φορά να επιστρέφει στην οικογένειά του, χωρίς καμία γρατζουνιά.

Οι φωτογραφίες από την περιοχή, κόβουν την ανάσα και εντυπωσιάζουν, καθώς ο Bergemalm βρίσκεται να αιωρείται στο κενό, πριν προσγειωθεί στο έδαφος.

''Δεν ήμουν σίγουρος αν θα πετύχει, το αποτέλεσμα όμως με δικαίωσε'', δηλώνει ο έμπειρος φωτογράφος Patrik Lindqvist. ''Ποτέ δεν ξέρεις πως να λειτουργήσεις σε τέτοιες ακραίες λήψεις, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος/ Ήταν η δουλειά των ονείρων μου'', προσθέτει ο ίδιος.

''Πίστεψα στον εαυτό μου και τα κατάφερα. Είναι κάτι που αγαπώ και θα συνεχίσω να το κάνω για όσο μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου'' συμπλήρωσε ο θαρραλέος άνδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: