Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Αλλαγή δεδομένων στο θάνατο της 16χρονης Στέλλας

Αλλη μία πράξη στην πολύκροτη υπόθεση της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, που έφυγε από τη ζωή ανήμερα τυ Πάσχα από δηλητηρίαση αίματος εξαιτίας υπερκατανάλωσης αλκοόλ, γράφτηκε χθες. Οι άλλοι δύο πρωταγωνιστές, οι δύο νεαροί φίλοι της που διασκέδαζαν μαζί της το μοιραίο εκείνο βράδυ και κατηγορούνται, έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις για τον θάνατο της κοπέλας.

Μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου οι δύο νέοι, ηλικίας 17 και 23 ετών, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Επειτα από ωριαία συνεδρίαση ανακριτή και εισαγγελέα στον 17χρονο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 12.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά και ανάθεση της επιμέλειάς του σε κοινωνικό επιμελητή, ενώ στον 23χρονο επιβλήθηκε ο όρος της υποχρεωτικής εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου κάθε 1η και 15η του μήνα....

Στο μεταξύ, πριν από τις καταθέσεις των δύο κατηγορουμένων είχαν προηγηθεί αυτές της μητέρας και του πατέρα της αδικοχαμένης Στέλλας, οι οποίοι πριν από λίγες μέρες εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτή και ζήτησαν να αποδοθούν ευθύνες στους υπαιτίους για τον χαμό της κόρης τους, ενώ επέρριψαν ευθύνες τόσο στους δύο νεαρούς όσο και στο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Μάλιστα στην κατάθεσή του ο πατέρας της αδικοχαμένης 16χρονης Μανώλης Ακουμιανάκης υποστήριξε πως το μοιραίο για τη Στέλλα βράδυ οι δύο νεαροί λειτούργησαν βάσει σχεδίου, με σκοπό να εκμεταλλευτούν την κόρη του, ενώ για το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου υποστήριξε ότι δεν προχώρησε στις προβλεπόμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Μιλώντας στην «Espresso» ο κ. Ακουμιανάκης επανέλαβε τη θέση του και υποστήριξε ότι οι ευθύνες για τον θάνατο της Στέλλας βαραίνουν τόσο τους δύο νεαρούς όσο και τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου. «Για εμάς δεν έχει αλλάξει τίποτα. Οι ευθύνες για τον θάνατο της Στέλλας κατανέμονται εξίσου και στις δυο πλευρές» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Δεν έχω γνώση των απολογιών των κατηγορουμένων και ως εκ τούτου δεν μπορώ να ξέρω τι υποστήριξαν».

Την ίδια στιγμή, τεχνικός σύμβουλος με εντολή της οικογένειας Ακουμιανάκη ανέλαβε ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κιούσης που θα κάνει την ενδελεχή διερεύνηση των αιτιών του θανάτου της αδικοχαμένης κοπέλας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Ρεθύμνου συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Ακόμη, ο ιατροδικαστής κ. Μπελιβάνης έκανε συμπληρωματική κατάθεση, ενώ παράλληλα ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης έχει κληθεί από τη Δικαιοσύνη για να αναλάβει τη διερεύνηση των συνθηκών νοσηλείας της Στέλλας.

Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να κληθούν για κατάθεση γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: