Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

1,2 εκ ευρώ πλαστά βρέθηκαν στο Γαλάτσι

Εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων βρέθηκε την Παρασκευή (22/7) στο Γαλάτσι, μετά τη σύλληψη δύο 27χρονων αλλοδαπών από τη Ρουάντα και το Καμερούν.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφάλειας Πατησίων. Βρέθηκαν να κατέχουν ο καθένας από ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Ακολούθως, οδήγησαν τους αστυνομικούς σε διαμέρισμα στην περιοχή του Γαλατσίου, το οποίο είχαν μετατρέψει σε εργαστήριο παραχάραξης.

Μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ, συνολικής αξίας 1.155.190 ευρώ, καθώς και παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 και 100 δολαρίων συνολικής αξίας 40.000 δολαρίων.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 εκτυπωτές με πλήρη εξοπλισμό, πλήθος ισομετρικών χαρτιών τεμαχισμένων σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων, οκτώ γυάλινα φιαλίδια με υδατικά διαλύματα και σκόνη, που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία χαρτονομισμάτων, οκτώ λεπίδες και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για «παραχάραξη κατά συναυτουργία και κατά συρροή από άτομα που ενεργούν καθ΄έξη και κατ΄επάγγελμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: