Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Suddeutsche Zeitung: "Οι Έλληνες προτιμούν ένα τέλος με τρόμο, παρά τρόμο χωρίς τέλος"


“Αυτό που ενδιαφέρει τους Έλληνες πολιτικούς, είναι η επανεκλογή τους. Έτσι, όλο και περισσότεροι Έλληνες προτιμούν ένα γρήγορο τέλος με τρόμο, παρά έναν τρόμο χωρίς τέλος”, σημειώνει σε άρθρο της η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung (05/06), εκτιμώντας, πως εάν η Ελλάδα δεν εκμεταλλευθεί τις εναπομείνασες ευκαιρίες της, απειλείται με εσωτερική κατάρρευση...



Σε άρθρο της, η Christiane Schlotzer, εκτιμά ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει προ πολλού, θέτοντας το ερώτημα “πώς αλλιώς μπορεί κάποιος να αξιολογήσει την πιστοληπτική ικανότητα μιας χώρας, η οποία πληρώνει τους μισθούς των εκπαιδευτικών μετά από πολύμηνη καθυστέρηση και ο επιχειρηματίας πληρώνει όχι με χρήματα αλλά με κρατικά ομόλογα, δηλαδή με χαρτιά που ίσως σύντομα να είναι άχρηστα;”.

“Η Ελλάδα έχει συσσωρεύσει χρέος 350 δισ. που είναι κατά επτά φορές μεγαλύτερο από τα έσοδα του προϋπολογισμού 2011. Αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει το τεράστιο χρέος. Με κανένα πρόγραμμα λιτότητας δεν μπορεί αυτό να επιτευχθεί πόσο μάλλον που κατανάλωση και οικονομία ασφυκτιούν από τις εξοικονομήσεις”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ ποντάρουν στον Έλληνα πρωθυπουργό και στην κυβέρνησή του, ωστόσο σύμφωνα πρέπει τώρα να αντιληφθούν ότι ο Παπανδρέου είναι πιο αδύναμος απ΄ ότι αναμενόταν, γιατί δεν υπήρξαν διώξεις υπευθύνων για το έλλειμμα, οι ιδιωτικοποιήσεις άργησαν να ξεκινήσουν και τώρα κανείς δεν είναι διατεθειμένος να επενδύσει στη χώρα.

Τα έσοδα των 50 δις. από τις ιδιωτικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ μπορεί να αποδειχθούν κατά την ίδια "άπιαστο όνειρο", ενώ αυτό που ανησυχεί περισσότερο Βερολίνο και Παρίσι είναι η σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: