Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Τρεις υπάλληλοι της Siemens κατηγορούνται για διαφθορά


ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ 300 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ!

Δικαστική έρευνα έχει ξεκινήσει για τρεις υπαλλήλους του γερμανικού ομίλου Siemens στο Κουβέιτ οι οποίοι είναι ύποπτοι για διαφθορά, όπως ανακοίνωσε δικαστική πηγή.

"Η υπηρεσία κατά της διαφθοράς της Siemens είχε υποψίες για καταχρήσεις για τις οποίες μας ενημέρωσε, με αποτέλεσμα τον προηγούμενο μήνα να αρχίσουμε έρευνα",...δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μονάχου.

Το 2006 είχε ξεσπάσει ένα τεράστιο σκάνδαλο δωροδοκιών στη Siemens. Η πρώην διεύθυνση του ομίλου κατηγορούνταν ότι έκλεισε τα μάτια σε ένα σύστημα μαύρων ταμείων στα οποία υπήρχε συνολικό πόσο 1,3 δις ευρώ. Αυτά τα χρήματα χρησιμοποιούνταν για να δίνονται προμήθειες προκειμένου η εταιρεία να κερδίζει μεγάλα διεθνή συμβόλαια.

Στη νέα υπόθεση έχουν εκδοθεί «εντάλματα σύλληψης και έχουν γίνει συλλήψεις», πρόσθεσε η εισαγγελία του Μονάχου επισημαίνοντας ότι ερευνώνται πολλοί άνθρωποι. Η έρευνα αφορά τρεις υπαλλήλους που αυτή τη στιγμή εργάζονται για τη Siemens στο Κουβέιτ, όπως επεσήμανε μία πηγή από τον όμιλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: