Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Παπουτσής: "Oι κουκουλοφόροι στη Βουλή δεν έχουν σχέση με την ΕΛΑΣ"

“Η Κερατέα ήταν η προθέρμανση για ό,τι ακολούθησε στο Σύνταγμα”, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως στόχος των ανθρώπων που προκάλεσαν τα επεισόδια την Τετάρτη (29/06) στο κέντρο της Αθήνας, ήταν “να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας γύρω από τη Βουλή, να μπουν στο κτίριο, να εμποδίσουν τους βουλευτές να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο και να χρεοκοπήσει η χώρα”. "Καμία σχέση με την Ελληνική Αστυνομία", δεν έχουν σύμφωνα με τον υπουργό, οι "κουκουλοφόροι" που εμφανίζονται σε βίντεο, να φυγαδεύονται από άνδρες των ΜΑΤ στη Βουλή.

Ο υπουργός υπογράμμισε, ότι όλη την προηγούμενη περίοδο, οι διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος ήταν φιλειρηνικές και δεν είχε γίνει καμία επιχείρηση από τα ΜΑΤ.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε, ότι οι κουκουλοφόροι που εμφανίζονται σε βίντεο, να συνομιλούν με άνδρες των ΜΑΤ, “δεν έχουν ουδεμία σχέση με την Ελληνική Αστυνομία” και υπογράμμισε, ότι προκύπτουν ερωτηματικά από το βίντεο....

“Οι 3-4 που εμφανίζονται στο βίντεο, προέρχονταν από επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων σε καφετέρια στην οδό Οθωνος, τα οποία δέχθηκαν επίθεση αγανακτισμένων πολιτών. Η Αστυνομία επεχείρησε δια τη διάσωσή τους”, υποστήριξε, τονίζοντας πως ήδη ζήτησε εις βάθος έρευνα για την εξέταση κάθε ενδεχομένου. "Τίποτα δε θα μείνει κρυφό”, τόνισε.

“Δεν είναι αλήθεια ότι εισήλθαν στο άβατο της Βουλής. Δείτε το βίντεο”, είπε. “Οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να παραμείνουν απ' έξω όπου και παρέμειναν".

Αναφερόμενος στην επίθεση κατά του βουλευτή Κοζάνης, Αλέκου Αθανασιάδη, τη χαρακτήρισε “απαράδεκτη” όμως, όπως είπε “υπάρχει κι εκεί βίντεο και φαίνεται ένας νέος άνθρωπος να ξεδιπλώνει την κουκούλα του και να τη φοράει και ζητώ από το βήμα της Βουλής, όποιος γνωρίζει τι είναι αυτός ο άνθρωπος να έρθει να μας πει τι είναι”.

“Τα ΜΜΕ έχουν δημοκρατική υποχρέωση να παίξουν και να ξαναπαίξουν το συγκεκριμένο βίντεο, για να δει ο ελληνικός λαός, ποιοι είναι αυτοί που φορούν την κουκούλα”.

“Ζητώ από όλους να έχουμε μία αυτοσυγκράτηση και ευθύνη για όλους. Δεν έχει κανένα νόημα να ακούω για την αποτυχία του υπουργείου και του υπουργού”, όπως είπε, και την άλλη στιγμή, να δίνουμε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς, που κατάφεραν να προφυλάξουν το κτίριο της Βουλής, μέσα στο οποίο λειτούργησε κανονικά η διαδικασία.

“Χιλιάδες αστυνομικοί επί μέρες δέχονται να εφαρμόζουν την επιλογή της κυβέρνησης, που είναι η αυτοσυγκράτηση, γνωρίζοντας πώς θα αντιδράσουν συγκεκριμένες ομάδες. Γιατί τελικός στόχος χθες δεν ήταν να πετάνε πέτρες. Αυτό ήταν το επιχείρημα, για να αναγκάσουν την Αστυνομία να σπάσει την αλυσίδα γύρω από τη Βουλή, ώστε να μπουν στη Βουλή, να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και να χρεοκοπήσει η χώρα”.

Ακόμη, διερωτήθηκε: “Τι πιστεύετε ότι συμφέρει την κυβέρνηση και τη χώρα; Οι καταστροφές ή η μαζική και καθοριστική παρουσία των πολιτών”, που θα δώσει και το επιχείρημα στην κυβέρνηση, να εκθέσει στους έξω τα επιχειρήματα των πολιτών;

Ο κ. Παπουτσής, υπογράμμισε ακόμη, πως τόσα χρόνια εμφανίζονται αναρχικοί από συγκεκριμένους χώρους και συγκεκριμένα συνδικάτα, και όχι από το ΚΚΕ ή το ΠΑΣΟΚ ή τις άλλες κυβερνήσεις. “Για ποιο λόγο; Γιατί δεν περιφρουρούν καλά τις διαδηλώσεις και το χώρο διαδήλωσης; Το δικαίωμα της διαδήλωσης και της απεργίας είνια δικαίωμα, που η κυβέρνηση διασφαλίζει απόλυτα”, είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στη μετατροπή του σταθμού του Μετρό στο Σύνταγμα σε “ιατρείο”, ο κ. Παπουτσής δήλωσε:

“Είδαμε στα κανάλια εκκλήσεις για φάρμακα και γιατρούς. Όμως από το μετρό, περνούν κι άλλοι άνθρωποι. Και οι δικοί μας άνθρωποι που πέρασαν από κει, μας είπαν ότι υπήρχαν κάποιοι με αναπνευστικά προβλήματα στην αρχή, μεταφέρθηκαν όμως με μετρό στα νοσοκομεία.

Αντίθετα, ήταν εκεί διαδηλωτές με μάσκες ακριβότερες από των αστυνομικών, που ξεκουράζονταν μέχρι να φύγει η Αστυνομία και να συνεχίσουν τον αγώνα τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: