Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Η Moody's υποβάθμισε οχτώ ελληνικές τράπεζες και το Δήμο Αθηναίων


ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητα οχτώ ελληνικών Τραπεζών, προχώρησε την Παρασκευή (03/06) ο οίκος Moody's μετά την τριπλή υποβάθμιση του Ελληνικού Δημοσίου.Την ίδια στιγμή, ο οίκος υποβάθμισε και την πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου Αθηναίων...



Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, υποβάθμισε από πλευράς καταθέσεων και ομολόγων (senior debt) τις Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, ΑΤΕ Bank, Τράπεζα Αττικής, Emporiki Bank και Geniki Bank.

Πιο συγκεκριμένα:

- Εθνική Τράπεζα σε Β3 από Ba3

- Eurobank σε B3 από Ba3

- Alpha Bank σε B3 από Ba3

- Τράπεζα Πειραιώς σε B3 από Ba3

- Αγροτική Τράπεζα σε B3 από B1

- Τράπεζα Αττικής σε B3 από B1

- Εμπορική Τράπεζα σε B1 από Baa3

- Γενική Τράπεζας σε B1 από Baa3

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος, οι υποβαθμίσεις αυτές σημειώνονται μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε Caa1 από B1. Οι προοπτικές (outlook) και για τις οκτώ τράπεζες είναι αρνητικές.

Υποβαθμιση και για τον Καμίνη!

Οι υποβαθμίσεις της Moody's συνεχίζονται, με "θύμα" και τον Δήμο ΑΘηναίων.

Συγκεκριμένα,ο οίκος Moody’s ανακοίνωσε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου Αθηναίων στη βαθμίδα Caa1 με αρνητική προοπτική από τη βαθμίδα B1, ολοκληρώνοντας την αξιολόγηση που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου 2011.

Όπως αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του, η υποβάθμιση του Δήμου Αθηναίων ακολουθεί την αντίστοιχη υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στη βαθμίδα Caa1 με αρνητική προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: