Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Κώστας Λεφάκης: "H Ελλάδα θα ξαναγίνει τόπος επαγγελίας!"


Έχει προβλέψει, πέραν από το μέλλον των ανθρώπων που τον επισκέπτονται, το αποτέλεσμα όλων των εκλογικών αναμετρήσεων, μεγάλους πολέμους, σημαντικά παγκόσμια γεγονότα-, κοιτάξει από το μπαλκόνι του σπιτιού του τη θάλασσα απέναντι, αγγίξει με τα δάχτυλα του τους βασιλικούς που έχει φυτέψει μέσα σε μεγάλα πιθάρια, πίνει νερό, παρατηρεί τα δεκάδες βιβλία...



που έχει στη βιβλιοθήκη του -ως εκκρεμότητα του περισσότερου ελεύθερου χρόνου που θα ήθελε- και κάθεται στην πολυθρόνα του γραφείου του μπροστά από το βαμμένο σε χρώμα ροδί τοίχο. «Εγώ δηλώνω στρατιώτης του πνεύματος και υπηρέτης των ανθρώπων» λέει στο People και ανάβει τσιγάρο.

Πολλοί αναρωτιούνται, μετά τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έγινε την Παρασκευή 27 Μαΐου, τι θα γίνει από εδώ και πέρα για την Ελλάδα, ποιο θα είναι το μέλλον μας. Εσείς τι λέτε;

Θα περάσουμε μια δύσκολη διετία, που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2013. Μετά τον Οκτώβριο του 2011, μπαίνουμε σε μια διαδικασία γρήγορων μεταρρυθμίσεων και μεταμορφώσεων. Το 2012 δημιουργεί μια νέα κοινωνικο-εμπορική και επικοινωνιακή επιφάνεια, συνεχίζεται η οικονομική δυσκολία και ξεπερνιέται μετά το τέλος του 2013, το οποίο επίσης θα είναι σκληρό. Στο μεταξύ, η αγορά και οι τιμές θα βρίσκονται σε διαρκή αναμόρφωση. Το 2014, όμως, με το Δία στο Λέοντα, περνάμε σε μια νέα εποχή. Από το 2015 και μετά, η Ελλάδα θα γίνει τόπος επαγγελίας, «παράδεισος» και χώρος μεγάλων ευκαιριών. Αυτό θα κρατήσει μια τριετία, ίσως και τετραετία. Κι αυτό δεν το λέει μόνο η λογική, η παγκοσμιοποίηση και οι προθέσεις των κέντρων εξουσίας, αλλά επεμβαίνει και η μεταφυσική, αφού υπάρχει προστασία της Ελλάδας άνωθεν, σαν ευλογία – είτε λέγεται Παναγία, είτε Ήρα, είτε αρχάγγελοι. Αυτό που ζούμε τώρα είναι ένα σοκ αντίστοιχο αστρολογικά με αυτό της χούντας, αλλά όλα τα κακά δεν κρατάνε -στη χειρότερη περίπτωση-περισσότερο από επτά χρόνια.

Θα αντέξουμε, λέτε, μέχρι τότε;

Θα αντέξουμε. Θα πρέπει να αποποιηθούμε τα υλιστικά σε αυτό το διάστημα και να αναπροσαρμοστούμε, να δεχτούμε ότι θα τα χάσουμε όλα και πως θα ξεκινήσουμε από την αρχή. Άλλωστε, όπως πάντοτε λέω στον κόσμο, όταν το κεφάλι είναι στις πλάτες, όλα μπορούν να διορθωθούν.

Πώς θα είμαστε, δηλαδή, το 2015;

Θα έχει αλλάξει αισθητά ο πολιτικός και κοινωνικός μας ιστός. Τώρα αναταράσσονται τα πάντα και είμαστε στη διαδικασία της μετάλλαξης. Αυτό που λένε οι Μάγια για την «κατεδάφιση του πλανήτη» δεν έχει να κάνει τόσο μ’ αυτό όσο με την κατεδάφιση των κοινωνικών καθεστώτων και συστημάτων. Όταν ο Πλούτωνας μπήκε στον Τοξότη το 1996, έκανε τους ανθρώπους να ξεφύγουν, να γίνουν υπερβολικοί μέσω επεκτάσεων και καταχρήσεων. Μπαίνοντας, όμως, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω το 2008, αλλάζει τακτική και υποχρεώνει τον κόσμο σε συρρίκνωση, δείχνοντας το σκληρό πρόσωπο της εξουσίας απέναντι στις ανθρώπινες κοινωνίες. Αυτού του είδους η συρρίκνωση θα κρατήσει μέχρι το 2022 – συνολικά δεκατέσσερα χρόνια. Το πιο σκληρό μέρος αυτής της διαδικασίας είναι το διάστημα από το καλοκαίρι του 2008 έως το Δεκέμβριο του 2012.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι τόσο δύσκολο για την Ελλάδα, όπως λένε;

Το καλοκαίρι του 2011 θα είναι ένα δύσκολο πέρασμα, έχουμε και τρεις εκλείψεις – κάτι που θα προκαλέσει αναταραχή. Είναι απαραίτητο να γίνει κάθαρση της Κόπρου του Αυγεία, που είχε μαζευτεί από τεμπελιές, από διαφθορές, από διαπλοκές, από αδικαιολόγητο ευδαιμονισμό, από ηλιθιότητα. Σαφώς, με τα ξερά θα καούν και πολλά χλωρά. Γι’ αυτό και πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός, πρώτα με τη σκέψη του και μετά με το υλικό που διαθέτει. Πιστεύω ακράδαντα ότι έχουν βαλθεί να μας «σκοτώσουν» στην Ελλάδα, ζούμε το μεγαλύτερο ανθελληνισμό ξένων κέντρων προς τους Έλληνες, καθώς υπήρχε αδιαφορία των αρχόντων και των πολιτικών, οι οποίοι παρασύρθηκαν από τα «επτά θανάσιμα αμαρτήματα» του Θωμά του Ακινάτη. Γιατί ο πλούτος είναι αφροδισιακό στοιχείο. Και σε παρασύρει. Οι Έλληνες θα πρέπει να αφυπνιστούν και να αποδεχτούν ότι θα πρέπει να αλλάξουν τρόπο ζωής.

Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2013, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός την προηγούμενη Παρασκευή 27 Μαΐου;

Είναι πολύ μακριά το 2013. Μέχρι το 2013, θα έχει αλλάξει η γη τρεις φορές. Είναι πολύ μεγάλο το κύμα των εξελίξεων που έρχεται. Όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη ζει τώρα μια παρακμή και μια δοκιμασία. Ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας της Ασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: