Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

H Google...σε καλοκαιρινή διάθεση!

Σήμερα έχουμε τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και ξεκινά επίσημα το καλοκαίρι (από αστρονομικής απόψεως). Για να γιορτάσει αυτό το γεγονός, η Google προσάρμοσε ανάλογα το λογότυπό της στην κεντρική σελίδα της μηχανής αναζήτησης της.

Αυτό που εκπλήσσει, ωστόσο, είναι ότι στόλισε το λογότυπο της με ένα έργο του Ιάπωνα καλλιτέχνη Takashi Murakami το οποίο εκ πρώτης όψεως<…> δε δείχνει να έχει κάποια σχέση με το καλοκαίρι.

Τα χρώματα δεν ταιριάζουν με αυτά του λογοτύπου της Google. Tη, δε, θέση του «ο» την έχει πάρει ένας ροζ σπειροειδής ήλιος. Επιπλέον δύο manga μας κοιτάνε με γουρλωμένα τα μάτια και ανοικτό το στόμα, ενώ όλο το λογότυπα κοσμείται με λουλούδια που χαμογελούν.

Τα δύο «τερατάκια» του λογοτύπου – υποθέτουμε ένας λαγός και μια αρκούδα (ή μήπως κουστούμια μεταμφίεσης;) – δε δείχνουν και πολύ φιλικά. Στα μάτια τους καθρεπτίζεται μια έντονη τρέλα και παρόλο που έχουν τα μεγάλα αυτιά των ζώων που περιγράψαμε φέρνουν στο κάτω μέρος του κεφαλιού τους και μικρά ανθρώπινα αυτιά....

Το κάτω δεξιά λουλούδι δείχνει άτονα λες και τελείωσαν τα χρώματα του καλλιτέχνη. Όπως και να το κάνουμε αυτό το Doodle είναι πολύ ασυνήθιστο.

Και γι’ αυτό το λόγο το βρίσκουμε εντυπωσιακό. Είναι μοντέρνο, φωτεινό, δυνατό, τολμηρό, γεμάτο ειρωνεία και με μεγάλη δόση αυστηρής κριτικής. Αυτό άλλωστε είναι και το στιλ καλλιτεχνικής γραφής του Ιάπωνα καλλιτέχνη. Τα δύο Manga του λογοτύπου είναι τα “Kaikai & Kiki“ που ο Murakami συνηθίζει να χρησιμοποιεί στα έργα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: