Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Συνεργασία της Google με κρατικές αρχές


Ο "Big Brother" αναπτύσσεται...

Δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο μια κυβερνητική υπηρεσία να ζητά από μια εταιρεία τεχνολογίας προσωπικά δεδομένα χρηστών του Internet. Όπως φαίνεται, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων οι υπηρεσίες παίρνουν τελικά αυτό που ζητούν.

Η εξαμηνιαία έκθεση διαφάνειας της Google είναι αποκαλυπτική...Από τα 4601 αιτήματα των ΗΠΑ για παράδοση προσωπικών δεδομένων, η Google ικανοποίησε το 94% από αυτά.

Λίγο χαμηλότερα ήταν τα ποσοστά χορήγησης προσωπικών δεδομένων για τα αιτήματα άλλων κρατών. Η Google ικανοποίησε το 90% των αιτημάτων από την Ιαπωνία, το 88% από τη Σιγκαπούρη και το 81% από την Αυστραλία.

Με λίγα λόγια, αν μια κυβερνητική/κρατική υπηρεσία ζητήσει από τη Google στοιχεία για τον τάδε χρήστη του Internet, το πιο πιθανό είναι να απαντήσει καταφατικά η Google. Δε γνωρίζουμε ποια είναι τα ποσοστά σε αντίστοιχα αιτήματα που απευθύνονται σε Facebook, Microsoft ή Yahoo, ωστόσο δεν περιμένουμε να υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις. Σημειωτέον ότι η Google είναι η μόνη εταιρεία που δημοσιοποιεί αυτά τα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: