Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η Google αποσύρει την υποστήριξή της στους παλιούς browsers

Η Google έχει πάρει πολύ σοβαρά την υπόθεση "σύγχρονος browser". Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει σύντομα την υποστήριξή της στους παλαιότερους browsers, με τη λίστα να περιλαμβάνει τους IE7, Firefox 3.5 και Safari 3.

Η διακοπή υποστήριξης έχει οριστεί για την 1η Αυγούστου 2011. Από εκεί και πέρα, το μοτίβο που θα ακολουθήσει η Google περιλαμβάνει υποστήριξη της τελευταίας έκδοσης κάθε browser, καθώς και της αμέσως προηγούμενης. Για παράδειγμα, θα υποστηρίζεται ο Internet Explorer 9 ως η πλέον σύγχρονη έκδοση και ο Internet Explorer 8 ως η αμέσως προηγούμενη. Όταν βγει ο Internet Explorer 10, θα υποστηρίζεται μόνος αυτός και ο IE9 κ.ο.κ......

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι οι υπηρεσίες της Google δε θα εμφανίζονται καθόλου στις παλαιότερες εκδόσεις. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, κάποια προηγμένα χαρακτηριστικά (π.χ. η δυνατότητα drag and drop στα Google Docs) απαιτούν browser με ικανοποιητική υποστήριξη HTML5, κάτι που δε βρίσκει κανείς στις παλαιότερες εκδόσεις.

Και για όσους δεν γνωρίζουν καλά την αγορά των browsers, η Google συνιστά στο κοινό να χρησιμοποιεί έναν από τους εξής: Chrome, Firefox, Internet Explorer και Safari. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από τη λίστα της Google απουσιάζει ο Opera.

Δεν υπάρχουν σχόλια: