Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

FAZ: Δεν θα καταβάλλει το μερίδιο της στην 5η δόση το ΔΝΤ


Άρθρο – βόμβα δημοσίευσε την Τετάρτη η Γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, καθώς αναφέρει ως δεδομένη την μη καταβολή της 5ης δόσης από μεριάς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

“Θεωρείται ως βέβαιο ότι το ΔΝΤ δεν θα καταβάλει το μερίδιο της επόμενης δόσης στα τέλη Ιουνίου"...



O λόγος, κατά την εφημερίδα, είναι ότι η έκθεση EKT, ΔΝΤ και Κομισιόν καταλήγει στην εκτίμηση ότι δεν είναι διασφαλισμένη η χρηματοδότηση του προγράμματος για τους επόμενους 12 μήνες, που αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή της δόσης από του ΔΝΤ.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη "FAZ", "διαφαίνεται ότι η ΕΕ θα εγκρίνει νέο πρόγραμμα προσαρμογής, με νέες πιστώσεις και νέους όρους για την Ελλάδα, στο οποίο θα συμμετάσχει και το ΔΝΤ. Μία από τις δυνατότητες που εξετάζονται είναι το ευρωπαϊκό μερίδιο της βοήθειας, να καταβληθεί μέσω του προσωρινού μηχανισμού σταθερότητας EFSF".

"Οι υφυπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν σήμερα σχετικές διαβουλεύσεις στη Βιέννη", σύμφωνα με την "FAZ".

Και κατά τη γερμανική εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ "ενισχύονται οι εικασίες για ένα επιπρόσθετο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα".

Το δεύτερο πακέτο "μπορεί να φτάνει τα 65 δισ. ευρώ, σύμφωνα με γνωρίζοντες", λέει η εφημερίδα και δεν θα προέρχεται μόνον από πιστώσεις των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ.

"Ένα μεγάλο μέρος θα προέρχεται από τους ίδιους τους Έλληνες μέσω ιδιωτικοποιήσεων, ένα ανάλογο μέρος μέσω των ιδιωτών πιστωτών και το υπόλοιπο από τις χώρες της Ευρωζώνης. Συζητείται η συμμετοχή του ΔΝΤ", αναφέρει το δημοσίευμα της "SZ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: