Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Credit Agricole: Υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους


ΑΛΛΟ ΕΝΑ "ΝΑΙ" ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ!

H Credit Agricole, μητρική της Εμπορικής Τράπεζας, ανακοίνωσε ότι θα συναινούσε σε ενδεχόμενη ρύθμιση για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, διατηρώντας την έκθεσή της στα ελληνικά ομόλογα, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της γαλλικής τράπεζας, Ζαν-Πολ Σιφλέ...



"Τάσσομαι υπέρ", είπε σε συνέντευξή του στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Agricole προσθέτοντας ότι «η ελάφρυνση του δανειακού βάρους θα διευκολύνει την ελληνική οικονομία».

Ο κ. Σιφλέ πρόσθεσε ότι κανείς δεν έχει ακόμη προσεγγίσει σχετικά την τράπεζα, αλλά προσέθεσε ότι αυτό μάλλον θα συμβεί σύντομα.

H Credit Agricole έχει στην κατοχή της ελληνικά ομόλογα αξίας 631 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα και ο επικεφαλής της Societe Generale (μητρική της Γενικής Τράπεζας), σε δηλώσεις του στη Wall Street Journal, είχε πει ότι θα συμμετάσχει στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην Ελλάδα με οποιαδήποτε όρο.

Η Societe Generale έχει στην κατοχή της ελληνικά ομόλογα αξίας 2,4 δισ. ευρώ.

Πάντως, αρκετά στελέχη τραπεζών στο Κένινγκσταϊν της Γερμανίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη διάσκεψη του τομέα, εκφράστηκαν επίσης υπέρ μιας τέτοιας συμφωνίας.

«Οι τράπεζες και οι πιστωτές πρέπει να συμμετάσχουν» σε μια τέτοια συμφωνία, δήλωσε ο Καρλ-Γκέοργκ Άλτενμπουργκ, ανώτερο στέλεχος της JP Morgan στη Γερμανία.

Αρκετές από τις μεγάλες γερμανικές τράπεζες οι οποίες διαθέτουν ελληνικά ομόλογα ανήκουν εν μέρει στο κράτος, πράγμα που σημαίνει ότι το Βερολίνο έχει την δυνατότητα να επηρεάσει άμεσα τις αποφάσεις τους για το ελληνικό χρέος.

Στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα δείχνουν ότι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες είχαν τα περισσότερα ελληνικά ομόλογα από κάθε άλλο ξένο θεσμικό ή ιδιωτικό επενδυτή - αντίστοιχα 23 δισεκατομμύρια ευρώ και 15 δισεκατομμύρια ευρώ - περί τα τέλη του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: