Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Κοκκαλάκης: "Τα χημικά είναι το μέσο κατά των βανδαλισμών"


ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;

Ως "μέσο για να αντιμετωπιστούν οι βανδαλισμοί" χαρακτήρισε την εκτεταμένη χρήση χημικών της Τρίτης και της Τετάρτης ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, μιλώντας στο Real FM 97,8. Την ίδια στιγμή ο Μόσχαλος κάνει λόγο για "αυτοσυγκράτηση της αστυνομίας"...



Ο κ. Κοκκαλάκης τόνισε ότι η αστυνομία έχει προσφερθεί να συνδράμει το ΕΚΑΒ στην διακομιδή των τραυματιών στα νοσοκομεία. Ωστόσο αναφέρεται ότι την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι οδομαχίες περιμετρικά του Συντάγματος είναι δύσκολη η συγκεκριμένη ενέργεια και επανέλαβε ότι οι τραυματίες μεταφέρονται σε άλλους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, στα χημικά χρησιμοποιούνται οι πιο "ήπιες ουσίες".

Σε ερώτηση γιατί η αστυνομία δεν μπόρεσε να απομονώσει τους κουκουλοφόρους ο Αθανάσιος Κοκκαλάκης απάντησε ότι "οι κουκουλοφόροι την τελευταία στιγμή βάζουν την κουκούλα και η αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται σε όλα τα σημεία και να κάνει προελέγχους".

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 40 τραυματισμένοι συνάδελφοι του και διέψευσε τις καταγγελίες ότι έγινε χρήση πλαστικών σφαιρών από τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και ότι κάποια δακρυγόνα είχαν λήξει από το 1997.

Μόσιαλος: "Η αστυνομία δείχνει αυτοσυγκράτηση"

"Δεν υπήρξε υπέρβαση καθήκοντος από την αστυνομία", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος αναφερόμενος στα επεισόδια της Τετάρτης (29.06) που παραμένουν σε εξέλιξη γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Ο ίδιος, αγνοώντας τις εικόνες που είδαμε όλοι σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, υποστήριξε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ότι η αστυνομία δεν κάνει επιθέσεις αντιθέτως αμύνεται και αντιδρά μόνο όταν δέχεται επίθεση.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι διαμαρτυρίες των διαδηλωτών υπερβαίνουν τις δημοκρατικές διαδικασίες.

ΚΚΕ: Επιθέσεις της Αστυνομίας άνευ προηγουμένου

Την πρωτοφανή επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον διαδηλωτών κατήγγειλε με παρέμβασή του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης την Τετάρτη (29.06).

Ο ίδιος ζήτησε τον άμεσο απεγκλωβισμό διαδηλωτών από το Μετρό και την ευρύτερη περιοχή και τον τερματισμό της ρίψης χημικών, που δημιουργούν αφόρητη κατάσταση σε χιλιάδες ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας.

Συνασπισμός: "Η κυβέρνηση έχει κηρύξει στρατιωτικό νόμo"

"Η κυβέρνηση εδώ και ώρες έχει κηρύξει στρατιωτικό νόμο στην πλατεία Συντάγματος και στις γύρω περιοχές", αναφέρει ο Συνασπισμός σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα σημειώνει ότι εκατοντάδες πολίτες κινδυνεύουν "από την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών και τις αστυνομικές επιθέσεις" και κάνει λόγο για επικίνδυνο κυβερνητικό σχέδιο άγριας καταστολής και άμεσης διάλυσης 36 ημερών μαζικότατων και ειρηνικών διαδηλώσεων.

"Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που πριμοδοτεί τη στρατηγική της έντασης και της βίας που οδηγεί σε επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ζητάμε την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το κέντρο της πόλης", καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: