Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Εκτεταμμένα επεισόδια τωρα στο Σύνταγμα

Ένταση και πάλι στο Σύνταγμα στις οδούς Καραγιώργη Σερβίας, Φιλελλήνων, Μητροπόλεως και Σταδίου με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν εκταμμένη χρήση δακρυγόνων και κουκουλοφόρους να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Τεταμένη για πολύ ώρα ήταν νωρίτερα η ατμόσφαιρα έξω από τη Βουλή μετά τις ειρηνικές πορείες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ όταν οι άνδρες των ΜΑΤ άνοιξαν πυρ κατα τού συγκεντρωμένου πλήθους με συνεχείς ρίψεις δακρυγόνων ώστε να περιορίσουν το πλήθος και να το απομακρύνουν από την πλατεία Συντάγματος και το Κοινοβούλιο. Συνεχείς ήταν οι προσπάθειες των Αγανακτισμένων να εμποδίσουν κουκουλοφόρους και ακροδεξιούς να δημιουργήσουν επεισόδια. Δεκαεπτά είναι μεχρι στιγμής οι προσαγωγές.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ραδιόφωνο ΣΚΑΙ κουκουλόφορος συνελήφθη από το πλήθος των διαδηλωτών με ταυτότητα αστυνομικού - γεγονός το οποίο ο ΣΚΑΙ 100,3 δεν επιβεβαιώνει αφού δεν έχει διασταυρωθεί αυτή η πληροφορία.....


Ένταση επικράτησε και στην οδό Κρεζώτου, στο τέλος της Πανεπιστημίου έξω από υποκατάστημα της ΑΤΕbank μεταξύ αναρχικών και ακροδεξιών, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει και ένας τραυματίας.

Εστία έντασης είχε νωρίτερα δημιουργηθεί στη διασταύρωση Ρηγίλλης και Βασ. Σοφίας όπου οι διαδηλωτες έσπασαν τον κλοιό και συγκρούονται με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Tα δακρυγόνα πέφτουν βροχή και έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα...


Κέρδισαν οι δυνάμεις ασφαλείας τη μάχη του φράχτη

Από νωρίς το πρωί οι Αγανακτισμένοι προσπαθούσαν να ρίξουν κάτω τον ατσάλινο φράκτη που είχε τοποθετηθεί από το τις 5 το πρωί από τις δυνάμεις ασφαλείας έξω από το Κοινοβούλιο.

Το συγκεντρωμένο πλήθος θεωρεί προκλητική την τοποθέτηση του φράκτη ο οποίος είχε παραγγελθεί μετά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί το Δεκέμβριο του 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η ύπαρξη του φράκτη είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα ωστόσο στα εξωτερικό η χρήση αντίστοιχων φρακτών είναι ευρέως διαδεδομένη. Ο συγκεκριμένος τύπος φρακτη από ατσάλι χρησιμοποιήθηκε στη Γένοβα το 2000. Δεν σπάει, δεν αναποδογυρίζει και έχει παραθυράκια για να ρίχνουν με φυσούνες οι αστυνομικοί δακρυγόνα, ενώ υπάρχει και πόρτα.

Ένα επιπλέον στοιχείο είναι το γεγονός ότι ενώ όλες αυτές τις ημέρες οι Αγανακτισμένοι καλούσαν τους αστυνομικούς να έρθουν με το μέρος τους σήμερα είναι ιδιαίτερα οργισμένοι εναντίον τους.

Από την πλευρά τους η στάση των δυνάμεων των ΜΑΤ είναι αρκετά προκλητική απέναντι στους διαδηλωτές αφού ακόμη και τη στιγμή που αλλάζουν βάρδια περνούν μέσα από το πλήθος ενώ δεν έχουν σταματήσει να κάνουν χρήση χημικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: