Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Τσακογιάννης

Προφυλάκιστέος κρίθηκε ο Γιώργος Τσακογιάννης, μετά την απόλογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή. Μετά τον μεγαλομέτοχο της Ηλιούπολης, σειρά παίρνει ο Νίκος Ζαμάνης και περίπου στις 21.00 ο Αχιλλέας Μπέος με τον οποίον ολοκληρώνονται οι σημερινές απολογίες. Αύριο, ενώπιον του ανακριτή θα παρουσιαστούν ο Νίκος Χάλκος και ο Βασίλης Γεωρτσιάκος.

Νωρίτερα ο Γιώργος Τσακογιάννης αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παράγοντας της Ηλιούπολης στο απολογητικό του υπόμνημα ανέφερε τα εξής: «Δεν συμμετέχω σε καμία εγκληματική οργάνωση, δεν έχω δωροδοκήσει κανένα πρόσωπο για να αλλοιώσω το αποτέλεσμα αγώνα και βέβαια δεν έχω νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες. Η αλήθεια είναι ότι είμαι ένας φερέγγυος και αξιόπιστος επιχειρηματίας, που έχω χόμπι το ελληνικό ποδόσφαιρο λόγο για τον οποίο αγόρασα τις μετοχές της ΠΑΕ Ηλιούπολης, και έχω δυστυχώς βρεθεί τώρα, χωρίς να φταίω, αναμεμειγμένος σε μια τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση απλώς και μόνο λόγω των κοινωνικών επαφών μου με συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν απασχολήσει ή απασχολούν τη Δικαιοσύνη»....

Στο υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή αμφισβήτησε μάλιστα το σύστημα ανίχνευσης της ΟΥΕΦΑ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν αποτελεί απόδειξη αλλοίωσης των αποτελεσμάτων των συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών αγώνων που πιθανολογούνται ως χειραγωγημένοι, αλλά απλώς ενδεικνύει μια στατιστική πιθανότητα ενδεχόμενης αλλοίωσης του».

Τονίσε ακόμη ότι από τη δικογραφία δεν προκύπτει οποιοδήποτε οικονομικό όφελος δικό του ή κάποιου συγγενικού ή φιλικού του προσώπου και δεν αποδεικνύεται η εμπλοκή του στις παράνομες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Στο υπόμνημα αναφέρεται στις τηλεφωνικές συνομιλίες του που έχει καταγράψει η ΕΥΠ τονίζοντας ότι το περιεχόμενό τους έχει παρεξηγηθεί και πως σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Τις χαρακτηρίζει μάλιστα ως «συζητήσεις μεταξύ φανατισμένων ποδοσφαιρόφιλων», ενώ ζήτησε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με κάποια από τα πρόσωπα που αναφέρονται ως συνομιλητές του.

Νωρίτερα, προφυλακιστέος κρίθηκε και ο bookmaker Βασίλης Καρακούλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: