Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Αθώος δήλωσε ο Στρος Καν στο δικαστήριο


Αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του και δήλωσε αθώος, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, όταν εμφανίστηκε στην ακροαματική διαδικασία σε ποινικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Η διαδικασία κράτησε μόλις πέντε λεπτά ενώ ο Στρος Καν θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης στις 18 Ιουλίου...



Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο και "υποδέχτηκε" τον πρώην ισχυρό άντρα του ΔΝΤ, με αποδοκιμασίες φωνάζοντας "ντροπή σου."

Στον Στρος Καν, απαγγέλθηκαν εφτά κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και αυτή της απόπειρας βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης σε καμαριέρα ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης.

Ο δικαστής Μάικλ Όμπους, ζήτησε από τον Στρος Καν να δηλώσει αν είναι αθώος η ένοχος και αυτός δήλωσε αθώος, γεγονός που σημαίνει ότι θα ξαναεμφανιστεί στο δικαστήριο στις 18 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι δικηγόροι υπεράσπισης του πρώην ισχυρού άντρα του ΔΝΤ, Μπεν Μπράφμαν και Ουίλιαμ Τέιλορ, ζήτησαν από τους εισαγγελείς του Μανχάταν να παρουσιάσουν τα πειστήρια δηλαδή την επιστημονική αναφορά καθώς και την αναφορά της αστυνομίας αλλά και τις δηλώσεις της καμαριέρας.

Να σημειωθεί πως από τις 20 Μαΐου ο Στρος Καν είναι ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους και αφού κατέβαλε εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων και υπέγραψε εγγυητική επιταγή πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.

Από τις 25 Μαΐου διαμένει σε πολυτελή κατοικία 600 τετραγωνικών μέτρων στην πλούσια συνοικία TriBeCa στο νότιο Μανχάταν, της οποίας η ταράτσα είναι γεμάτη από τεράστιες τέντες, εξασφαλίζοντας απομόνωση από τους τηλεφακούς των φωτογράφων.

Ο Στρος Καν έχει βγει από την κατοικία μόλις δύο φορές, εκ των οποίων η μία ήταν για να μεταβεί στο γραφείο του δικηγόρου του Μπεν Μπράφμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: