Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

"Δεν υπάρχει καμία έξωθεν επιβολή για τη συναίνεση"


ΝΑΙ ΡΕ ΠΙΝΟΚΙΟ; - ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ;

Πιστός στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης δήλωσε και σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε ομόφωνα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου απέρριψε τα σενάρια επιβολής της εθνικής συνεννόησης από το εξωτερικό...



Δεν υπάρχει, τόνισε χαρακτηριστικά, «καμία έξωθεν επιβολή για τη συναίνεση» και πρόσθεσε ότι «η αντιμετώπιση των κινδύνων που απειλούν τη χώρα μας είναι εθνικό καθήκον που υπερβαίνει τα κόμματα και τις κομματικές διαιρέσεις».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε και πάλι ότι «βρισκόμαστε σε καθοριστικό σταυροδρόμι» και πρόσθεσε ότι «μια δύσκολη διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη».

Και όπως υπογράμμισε «δεν είναι μόνο το θέμα του δανεισμού της χώρας, πότε δηλαδή θα βγει στις αγορές, είναι πάνω απ΄ όλα η αλλαγή της χώρας, να αλλάξουμε το σύστημα που μας έφερε εδώ».
Όταν ξαναβγούμε στις αγορές, ανέφερε επίσης ο κ. Παπανδρέου, «πρέπει να αξιοποιήσουμε τα χρήματα αυτά του ελληνικού λαού, για τον ελληνικό λαό, να τα διαχειριστούμε αποτελεσματικά και με διαφάνεια».

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των ημερών ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «τούτες τις μέρες είναι καθήκον μας να συζητούμε με τους πολίτες, να εξηγήσουμε την πραγματικότητα που έχουμε κληθεί να διαχειριστούμε, διαλύοντας τα σύννεφα λαϊκισμού, είτε αυτά προέρχονται από τα ΜΜΕ», είτε από άλλες φωνές.

Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα της φοροδιαφυγής που το χαρακτήρισε τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα και τον ελληνικό λαό και πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση με την Ελβετία προχωρεί και «πολύ σύντομα θα μπορούμε να ελέγξουμε Έλληνες που έχουν φοροδιαφύγει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: