Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

"Καρφιά" Παπακωνσταντίνου σε Βενιζέλο


Απάντηση στο άδειασμα του Βενιζέλου έδωσε ο πρώην Οικονομικών και νυν υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην εφημερίδα, Το Βήμα της Κυριακής.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε με νόημα ότι πολλές από τις προτάσεις αυτές είχαν συμφωνηθεί σε πρώτο στάδιο πριν από τον ανασχηματισμό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι...



η συμφωνία ενδεχομένως "χάλασε" αμέσως μετά.

"Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις γνωστοποιήθηκαν και συζητήθηκαν με την τρόικα. Πολλές είχαν συμφωνηθεί και ο ανασχηματισμός μάς βρήκε στο τελικό στάδιο εξειδίκευσης και συμφωνίας" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ως προς το αν έχει δώσει συμβουλές στο διάδοχό του, επισήμανε ότι δεν δίνει συμβουλές σε συναδέλφους του.

"Στον Βαγγέλη Βενιζέλο μετέφερα την εμπειρία μου, τα προβλήματα που αντιμετώπισα και τους τρόπους με τους οποίους επεχείρησα να τα αντιμετωπίσω.

Πιστεύω ότι έχει ήδη αντιληφθεί από πρώτο χέρι τη δυσκολία του εγχειρήματος- πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις πραγματικά- και χειρίζεται ήδη τα θέματα όσο καλύτερα γίνεται, δεδομένων των αντικειμενικών δυσκολιών", τόνισε.

"Δεν είμαι παντρεμένος με την πολιτική - άλλα ούτε την αφήνω"

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο υπουργός Περιβάλλοντος τονίζει ότι δεν θα εγκαταλείψει την πολιτική, ενώ υπογραμμίζει ότι ο δρόμος για την υπέρβαση της κρίσης "θα είναι μακρύς και δύσκολος".

"Δεν είμαι παντρεμένος με την πολιτική. Έκανα πράγματα και πριν από αυτήν, θα κάνω σίγουρα και όταν την εγκαταλείψω ή με εγκαταλείψει αυτή. Δεν σκοπεύω όμως να σταματήσω σήμερα μετά από αυτή την πορεία. Ναι, θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές εφόσον με επιλέξει το κόμμα μου. Όχι, δεν σκοπεύω να εργαστώ στο εξωτερικό ή σε κάποιον διεθνή οργανισμό", σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: