Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Έκανε τη Βουλή άνω - κάτω ο Πάγκαλος!


Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή μεταξύ Θ. Πάγκαλου και Κωνσταντίνου Τασούλα, όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε στην ομιλία του ότι το 1981 για πρώτη φορά είχαμε στη χώρα δημοκρατική κυβέρνηση.

Έξαλλος, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τασούλας πήρε το λόγο και ζήτησε από τον Θ. Πάγκαλο να ανακαλέσει αλλιώς η αξιωματική αντιπολίτευση θα αποχωρούσε από τη Βουλή όπως και έκανε...παρά την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναγκαστηκε να πάρει το λόγο προσπαθώντας να... διορθώσει την κίνηση Πάγκαλου και διευκρίνισε ότι το 1981, μετά από πολλές δεκαετίες, ήρθαν επιτέλους στην εξουσία κοινωνικές τάξεις που μέχρι τότε καταπιέζονταν.

Ο Πρωθυπουργός ζητησε από τον Δ.Σιούφα που παρέμεινε στα έδρανα να μεσολαβήσει για να επανέλθουν οι βουλευτές της ΝΔ στην αίθουσα.

Το λόγο πήρε και ο Γ. Καρατζαφέρης που ζήτησε απο τον πρωθυπουργό να επαναφέρει στην τάξη τον Θ.Πάγκαλο λέγοντας ότι τορπιλίζει την σύναινεση. Έκανε άνοιγμα στην όλη κεντροδεξιά ζητώντας ανδριάντα του Κ.Καραμανλή στο προαύλιο της Bουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: