Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Γαλλία: "Ναι" σε όποια λύση αποτρέπει την ελληνική χρεοκοπία

Στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους και του ενδεχόμενου χρεοκοπίας της χώρας μας αναφέρθηκε εκτενώς ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγέ, που τάχθηκε υπέρ οποιασδήποτε λύσης, που θα μπορούσε να αποτρέψει την πτώχευση.

Παρουσιάζοντας τις ετήσιες προβλέψεις της Τράπεζας για τη γαλλική οικονομία στον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί και στη συνέχεια στο γαλλικό Κοινοβούλιο, ο κ. Νουαγέ υπογράμμισε, ότι “κάθε πολιτική λύση θα ήταν ευπρόσδεκτη”.

“Εάν είναι δυνατή η εξεύρεση μιας λύσης η οποία αποφεύγει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, αυτή μου φαίνεται δόκιμη. Εάν δεν την βρείτε, εάν παρά ταύτα ακουμπήσετε το χρέος και προκαλέσετε μια στάση πληρωμών ή ένα πιστωτικό γεγονός, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για την ολοκληρωτική χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας”, είπε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία ότι “μια βιώσιμη και εφικτή λύση” θα βρεθεί σύντομα, ενόψει των αλλεπάλληλων επαφών που θα έχουν οι ηγεσίες και οι υπουργοί οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: