Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Νέα στοιχεία για τους στημένους αγώνες


Δύο νέα στοιχεία αναφορικά με το φάκελο των στημένων παιχνιδιών ήρθαν στην δημοσιότητα με τις έρευνες της δικαιοσύνης να βρίσκονται στο σωστό δρόμο.

Στα χέρια της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων έχουν φτάσει στοιχεία για παράγοντα που στοιχημάτιζε αφού μιλούσε πρώτα στους παίκτες της ομάδας του και ζητούσε το αντίστοιχο αποτέλεσμα και...



για παράγοντα που στοιχημάτιζε ποσά δυσανάλογα με την οικονομική του κατάσταση.

Για τον πρώτο υπάρχουν καταγγελίες ότι χρησιμοποιούσε φορητό υπολογιστή στις κερκίδες και αφού είχε ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του το αποτέλεσμα που ήθελε στοιχημάτιζε για να αποκομίσει τα κέρδη από το στημένο παιχνίδι.

Ήδη φέρονται να έχουν καταθέσει σε βάρος του τρεις ποδοσφαιριστές και να έχει λάβει ο ίδιος κλήση από τον Εισαγγελέα με το ερώτημα να είναι αν ο παράγοντας της ομάδας της Βορείου Ελλάδας θα απολογηθεί ως κατηγορούμενος ή ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Για τον δεύτερο πρόεδρο, οι καταγγελίες έχουν να κάνουν με το ότι στοιχημάτιζε ποσά μεγαλύτερα των 8.000 ευρώ ενώ στη φορολογική του δήλωση δεν υπήρχαν τα ανάλογα έσοδα έτσι ώστε να δικαιολογούνται τα συγκεκριμένα πονταρίσματα. Μάλιστα ο εν λόγω παράγοντας στοιχημάτιζε στον ΟΠΑΠ και φέρεται να είναι συνδεδεμένος με ομάδα της Super League.

Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων προχωρά πάντως με γοργά βήματα τη διαδικασία και έχει ανοίξει 160 λογαριασμούς ποδοσφαιριστών, διαιτητών και παραγόντων ενώ από τα 40 παιχνίδια που θεωρεί ύποπτα η UEFA, έχουν ήδη ελεγχθεί οι περιπτώσεις των 25 και απομένουν ακόμα 15 για να μπουν στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: