Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για μεταφορά εκρηκτικών

Σχέση με κυκλώματα της νύχτας και ομάδα εκβιαστών εξετάζουν οι αστυνομικοί για δύο Αλβανούς 36 και 50 ετών, που κουβαλούσαν περίπου 12 κιλά ζελατοδυναμίτιδας, μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε προχτές το βράδυ από ένα τροχαίο ατύχημα στο Νέο Κόσμο.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο Αλβανοί, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα στη λεωφόρο Συγγρού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι ίδιοι και να ακινητοποιηθεί το όχημα.

Αν και τραυματισμένοι , όμως, ένας εκ των δραστών άνοιξε το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και πέταξε ένα μεταλλικό κουτί, που περιείχε τα εκρηκτικά, κάτω από γέφυρα.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, όπου παρέμεινε φρουρούμενος για νοσηλεία ένας εκ των συλληφθέντων.....

Από την επιτόπια έρευνα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών διαπιστώθηκε ότι εντός του μεταλλικού κουτιού υπήρχαν τα 12 κιλά ζελατοδυναμίτιδας.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ σήμερα οδηγήθηκε και ο δεύτερος, ο οποίος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Και οι δύο παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής πιστεύουν ότι τα εκρηκτικά προορίζονταν για βομβιστικές ενέργειες σε καταστήματα, στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων ομάδων νονών της νύχτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: