Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Η Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα στο Σύνταγμα


..ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ!

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τα γεγονότα στο ΜΕΤΡΟ:

"Επί πολλές ώρες χθες οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ άσκησαν τα καθήκοντα τους με συνέπεια,...προσπαθώντας να βοηθήσουν όσους ανθρώπους αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας λόγω των επεισοδίων. Διακομίστηκαν από το ΕΚΑΒ ή προσήλθαν στο ΕΣΥ 181 πολίτες ( εκ των οποίων 56 αστυνομικοί ), αλλά μόνο δυο εξ αυτών εισήχθησαν στο ΓΝΚ Γ Γεννηματάς.

Πρόβλημα εμφανίστηκε το απόγευμα στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, όπου εγκλωβισμένοι πολίτες αντιμετώπισαν, όπως ενημερωθήκαμε, αναπνευστικά προβλήματα. Σε συνεργασία με την Αστυνομία, η μεταφορά τους επιλέχθηκε να γίνει μέσω των συρμών του Μετρό έως το σταθμό «Μέγαρο Μουσικής» και από εκεί τους παρελάμβαναν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να τους διακομίσουν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η όλη κατάσταση έδειξε να ομαλοποιείται, αλλά γύρω στις 19:30 άρχισε να εμφανίζεται μια νέα τεχνητή όψη του προβλήματος. Στις εγκαταστάσεις του Μετρό στο Σύνταγμα, εισέρχονταν άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, στη συνέχεια άρχισαν να διακινούνται ειδήσεις περί δήθεν εγκλωβισμένων στους οποίους και προσέφεραν «υπηρεσίες».

Ορισμένοι συνδικαλιστές προσπάθησαν να δημιουργήσουν «κλίμα» χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ. Οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ παρέμειναν στο χώρο έως 00:20 σήμερα οπότε και σταμάτησε η λειτουργία του Μετρό, διαβεβαιώνοντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην εγκατάσταση του Μετρό του Συντάγματος. Ωστόσο, το ΕΚΑΒ θα παραμείνει στο κέντρο της Αθήνας καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας για κάθε ενδεχόμενο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: