Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου: "Θα βγούμε από την κρίση όσο δουλεύουμε μαζί"

Σε νέο του διάγγελμα ο πρωθυπουργός απηύθυνε νέα έκκληση στις ηγεσίες των κομμάτων για εθνική συνεννόηση .

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι «με την συνεργασία και την εθνική συνεννόηση μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλύτερα με τους εταίρους μας», στην νέα σκληρή διαπραγμάτευση που έρχεται στο τέλος Ιουνίου.

«Να αφήσουμε τα μικροσυμφέροντα και να κοιτάξουμε το εθνικό συμφέρον», υπογράμμισε.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε την μάχη στην μέση της διαδρομής», διευκρίνισε ακόμα, ενώ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση έχει πρόγραμμα με το οποίο θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές παντού....

«Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον μας, που έγινε μετά από συνεννόηση με τα μέλη της κυβέρνησης, άλλα κόμματα, τους εταίρους και φέρνει αλλαγές παντού: στο πολιτικό σύστημα, στην ανάπτυξη του παραγωγικού μας μοντέλου, στην παιδεία… Για αυτό και καλώ και πάλι όλους και μέχρι την ψηφοφορία και μετά να καταθέσουν κάθε πρόταση τους, κάθε δίκαιη πρόταση που θα κατανέμει καλύτερα τα βάρη της κρίσης υπέρ των ασθενέστερων και μεγαλύτερες υποχρεώσεις στους έχοντες», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε «αρκεί οι προτάσεις αυτές να είναι εφικτές».

Τέλος, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, όμως έδειξε και αισιοδοξία για το μέλλον λέγοντας «Είναι στο χέρι μας να βγούμε από την κρίση… Θα βγούμε από την κρίση όσο δουλεύουμε μαζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: