Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Σαμαράς: «Εμείς δεν λέμε άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ»

«Οι ώρες είναι κρίσιμες για όλη τη χώρα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στη Βουλή και έστειλε «σαφές μήνυμα πως η χώρα αγωνιά».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως πρέπει το κόμμα του να κρατήσει στάση ψυχραιμίας και συνέπεια στη πολιτική του.

«Εμείς ποτέ δεν λαϊκίσαμε. Δεν πρέπει να γίνουμε σαν και αυτούς που άλλα λένε το πρωί και άλλα το βράδυ», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ....

Επιπλέον, ο Α.Σαμαράς επεσήμανε πως στη ΝΔ «είχαν προβλέψει πως θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε του προγράμματος της ΝΔ για την οικονομία και τόνισε πως «πρώτοι εμείς εξηγήσαμε πώς μπορούν να βρεθούν τα 50 δισ. ευρώ».

Επίσης, ο ίδιος διαπίστωσε πως «οι θετικές προτάσεις μας διαστρεβλώθηκαν απίστευτα, εντός και εκτός Ελλάδας» ενώ επανέλαβε πως «το Μεσοπρόθεσμο επιμένει στο λάθος και το επεκτείνει».

«Ο πρωθυπουργός έχει χάσει την εμπιστοσύνη και της κοινωνίας και της αγοράς», είπε ο κ. Σαμαράς και ζήτησε εξηγησεις για το τι συνέβη πραγματικά στις διαπραγματεύσεις της Τετάρτης.

Αναφερόμενος στην επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον πρωθυπουργο για τη συμφωνία δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως «ήταν μια ιστορική ευκαιρία, αλλά συνέχεια δεν υπήρξε».

Ο κ. Σαμαράς άσκησε έντονη κριτική στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην κυβέρνηση, κατηγορώντας για παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση προς το εξωτερικό, τονίζοντας «η προπαγάνδα προσπαθεί να μας παρουσιάσει ίδιους με την κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: