Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Ισλαμιστές ανατίναξαν Σομαλό υπουργό

Μήνυμα που αναρτήθηκε σε ισλαμικό φόρουμ στο διαδίκτυο αναφέρει ότι οι αλ Σαμπάαμπ αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δολοφονία.

"Με τη χάρη του Παντοδύναμου Θεού, ο υπουργός Εσωτερικών της απόστατης κυβέρνησης σκοτώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής. Μια βόμβα που εξερράγη, είχε τοποθετηθεί από μουτζαχεντίν μέσα στο σπίτι, συγκεκριμένα κάτω από το κρεβάτι του. Μετά την έκρηξη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά τίποτε δεν έμεινε, μόνο ένα σάπιο κουφάρι".

Ο Αμπντι Σαούρ, ο οδηγός του υπουργού είπε χθες ότι ο υπουργός σκοτώθηκε από γυναίκα καμικάζι. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας της Σομαλίας, Μοχάμεντ Άλι, τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο σπίτι του υπουργού πραγματοποίησε γυναίκα καμικάζι, ίσως μια ανιψιά του....

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κρατεί δύο ύποπτους από το σπίτι του υπουργού, μεταξύ τους τον αδελφό της φερόμενης ως καμικάζι.

"Δυστυχώς ο υπουργός μόλις υπέκυψε", είπε χθες ο Πάντι Ανκούντα, ο εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης AMISOM. "Καταδικάζουμε τις βάρβαρες αυτές ενέργειες με τον εντονότερο τρόπο", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: