Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Γ.Παπακωνσταντίνου: "Το μνημόνιο είχε λάθη"


ΕΛΑ ΡΕ ΤΙ ΛΕΣ, ΣΟΒΑΡΑ;

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου με σημερινό του άρθρο στους Financial Times, τόνισε την άποψη πως ο σχεδιασμός του προγράμματος οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας είχε λάθη και πως η κυβέρνηση δαπάνησε πολιτικά κεφάλαια αντιστεκόμενη στην λαϊκιστική αντιπολίτευση...



Ο πρώην υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του, αναφέρεται στα επιτεύγματα της κυβέρνησης στο σκέλος της οικονομίας, στις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού και στις διαρθρωτικές αδυναμίες που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και κυρίως στην μάχη για την δημόσια διοίκηση.

"Βεβαίως, έγιναν λάθη και σημειώθηκαν καθυστερήσεις. Αυτό όμως, δεν εξηγεί την αρνητική στάση που έχουν σήμερα πολλοί και την βεβαιότητα που εκφράζεται πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει", αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναγνωρίζει πως το αρχικό Μνημόνιο είχε λάθη και έπρεπε να υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις.

"Είναι ξεκάθαρο ότι ο σχεδιασμός του προγράμματος είχε λάθη και πως έπρεπε κατά συνέπεια να διορθωθεί. Το επιτόκιο ήταν πολύ υψηλό και η περίοδος αποπληρωμής πολύ σύντομη. Και τα προβλήματα αποδοτικότητας που εμπόδισαν την εφαρμογή του προγράμματος, δεν αντιμετωπίστηκαν σθεναρά", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: