Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

"Δεν πρέπει να μας επηρεάσουν οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα"


"Η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετές προσπάθειες για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, ενώ η Γερμανία δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα προσφέρει περαιτέρω βοήθεια στη χώρα", δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Αγγέλα Μέρκελ.

Ο Φόλκερ Κάουντερ δήλωσε στην εφημερίδα Bild, σε μία συνέντευξη που θα δημοσιευθεί αύριο Δευτέρα,...ότι οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την παροχή επιπλέον βοήθειας στην Ελλάδα είναι ακόμη μακριά.

«Η Ελλάδα προσπαθεί, όμως οι προσπάθειές της είναι ανεπαρκείς», δήλωσε ο Κάουντερ. «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πιο αυστηρή πυγμή για να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο δρόμο της αλληλεγγύης με τις χώρες της ευρωζώνης», υπογράμμισε ο Κάουντερ. «Έχει έρθει η ώρα η Ελλάδα να γίνει επιτέλους ένα κράτος στα πρότυπα της κεντρικής Ευρώπης. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε την παρακμή της Ευρώπης».

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU επεσήμανε άλλωστε ότι το Βερολίνο δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα εγκρίνει περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα. «Το αν θα υπάρξει ακόμη ένα πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη», είπε.

«Όμως από την άλλη θα προειδοποιούσα να μην λαμβάνονται φαινομενικά εύκολες λύσεις. Αν σταματήσει η παροχή χρημάτων προς την Ελλάδα, κανείς δεν ξέρει τι επιπτώσεις θα έχει αυτό για εμάς. Οι Αμερικάνοι απερίσκεπτα άφησαν τη Lehman Brothers να χρεοκοπήσει και αυτό πυροδότησε μία παγκόσμια οικονομική κρίση. Αυτό θα πρέπει να μας γίνει μάθημα», υπογράμμισε ο Κάουντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: