Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

"Ευρωπαϊκές κυρώσεις στον Σαμαρά για μη συναίνεση"

Σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος "ΕΛΚ" γίνονται σκέψεις για την επιβολή κυρώσεων στη Νέα Δημοκρατία, εξαιτίας της άρνησης του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά να συναινέσει στο νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Suddeutsche Zeitung (SZ) στο ΕΛΚ, γίνονται χαμηλόφωνα σκέψεις, είτε να διαγράψουν το κόμμα του Σαμαρά ή το λιγότερο να του κόψουν την επιχορήγηση.

“Η Νέα Δημοκρατία, όπως λέγεται, είναι σε τελευταία ανάλυση τουλάχιστον το ίδιο χρεοκοπημένη όσο η χώρα, την αναπότρεπτη αναμόρφωση της οποίας αρνείται", γράφει σε ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες η έγκυρη εφημερίδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μετά το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στο 'ΕΛΚ' "κάθε άλλο παρά σίγουροι είναι, ότι θα μπορέσουν να πείσουν τον κομματικό τους φίλο Αντώνη Σαμαρά να εγκαταλείψει την καταστροφική του πολιτική. Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αντιπολίτευσης αρνείται τόσο πεισματικά να στηρίξει το πακέτο περικοπών και μεταρρυθμίσεων, ώστε κινδυνεύει να αποτύχει η εθνική συναίνεση που ΕΕ και ΔΝΤ έχουν θέσει ως όρο για την περαιτέρω οικονομική στήριξη".....

Η "SZ" σημειώνει ότι "το ΕΛΚ δεν θέλει να παραδεχθεί πως η επιχείρηση 'Ελλάδα' μπορεί να ναυαγήσει εξ αιτίας ενός πολιτικού τυχοδιώκτη που έχει στους κόλπους του. Όμως μάλλον θα πρέπει να το παραδεχθεί. Επί πολλές ώρες οι ηγέτες του ΕΛΚ σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων συζητούσαν στην καθιερωμένη τους συνάντηση με τον Έλληνα. Πρέπει να ήταν μια εφιαλτική συζήτηση. Ο έμπειρος (χριστιανοδημοκράτης) ευρωβουλευτής του CDU Elmar Brok εμφανίστηκε σχεδόν συγκλονισμένος λέγοντας ότι παρόμοια κατάσταση δεν έχει ξαναζήσει".

Αναφερόμενη σε λεπτομέρειες της συνεδρίασης του 'ΕΛΚ' η εφημερίδα γράφει ότι "λογικά επιχειρήματα έσκαγαν σαν σαπουνόφουσκες στην άρνηση Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο έλαβε πέντε φορές τον λόγο, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι τρεις φορές, όπως και οι υπόλοιποι που προσπάθησαν να τον μεταπείσουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: