Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Συστάσεις από τις ΗΠΑ για το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου


ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ..

Συστάσεις προς Ελλάδα και Σκόπια να απόσχουν από ενέργειες που αναμοχλεύουν τα πάθη, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τόμας Κάντριμαν, ερωτηθείς για την ανέγερση αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στο κέντρο των Σκοπίων...



"Ενέργειες, από τη μία ή την άλλη πλευρά, που αναμοχλεύουν τα πάθη, δεν συμβάλουν στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Προτρέπουμε τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να επιδείξουν ηγετικό ρόλο και τα ΜΜΕ να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση έως ότου η Αθήνα και τα Σκόπια προσπαθούν να βρουν μία λογική συμβιβαστική λύση, το συντομότερο δυνατόν" ανέφερε.

Επίσης σημείωσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις τρέχουσες προσπάθειες του ΟΗΕ, υπό την αιγίδα του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας σε εύθετο χρόνο καθώς και την ενεργό συμμετοχή της Αθήνας και των Σκοπίων.

Νωρίτερα, ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Επίτροπος, Στέφαν Φούλε, κάλεσε την ΠΓΔΜ να απέχει από προκλητικές προς την Ελλάδα ενέργειες, με αφορμή την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.

"Όταν έχετε γείτονα με τον οποίο έχετε εκκρεμότητα, οποιασδήποτε φύσεως, και επιθυμείτε ειλικρινά την επίλυση της, τότε πρέπει να αποφεύγετε ενέργειες τις οποίες ο γείτονας σας εκλαμβάνει ως πρόκληση", ανέφερε ο κ. Φούλε σε συνέντευξη του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Α1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: