Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Επανέρχονται οι υψηλές αμοιβές στους τραπεζίτες


ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΣ NA ΠΙΝΑΕΙ..

Η περίοδος αυτοσυγκράτησης των τραπεζών αναφορικά με τις αμοιβές και τα μπόνους των στελεχών τους έχει περάσει στο παρελθόν, σύμφωνα τουλάχιστον με έρευνα που έγινε από την Equilar και δημοσιεύεται από τους Financial Times.

Όπως αναφέρεται, η μέση αμοιβή των επικεφαλής των 15 μεγαλύτερων τραπεζών σε ΗΠΑ και ΕΕ αυξήθηκε κατά το 2010 κατά 36%...Δύο από τα πλέον γνωστά ονόματα του κλάδου μάλιστα, ο Jamie Dimon, διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase και ο Lloyd Blankfein της Goldman Sachs, έλαβαν κατά το 2010 αμοιβές 15πλάσιες από τον προηγούμενο χρόνο.

Οι αμοιβές του κ. Dimon άγγιξαν τα 21 εκατ. δολάρια για το 2010, γεγονός που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση της λίστας των FT ως προς τους καλύτερα αμειβόμενους επικεφαλής τραπεζών. Ακολουθεί ο κ. Blankfein με αμοιβές 14,1 εκατ. δολάρια όπου περιλαμβάνεται bonus σε μετρητά της τάξεως των 5,4 εκατ. δολάρια (από 863.000 δολάρια το 2009)

Στην Βρετανία, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Barclays, HSBC, Lloyds Banking Group και Royal Bank of Scotland έλαβαν αμοιβές σε μετρητά και μετοχές που ξεπέρασαν τα 26 εκατ. δολάρια τον προηγούμενο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: