Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ως εξιλαστήριο θύμα παρουσιάστηκε ο Άκης στη Βουλή


"Βάζουν εμένα στο κάδρο για να βγάλουν τους άλλους υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ" είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην Προκαταρτική Επιτροπή.

Ο πρώην υπουργός επανέφερε το αίτημα του να κληθούν στην Επιτροπή όλοι όσοι συμμετείχαν στο ΚΥΣΕΑ ενώ διένειμε στους δημοσιογράφους και ενημερωτικό υπόμνημα από το οποίο προκύπτει ότι η απόφαση για την αγορά των υποβρυχίων ήταν ομόφωνη και...



ελήφθη ομοφώνως από όλα τα αρμόδια όργανα σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας.

Ο δικηγόρος του κ. Τσοχατζόπουλου, μίλώντας με δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα, υποστήριξε ότι το όνομα του πελάτη του αναφέρεται μόνο δύο φορές στη δικογραφία από τον Γερμανό εισαγγελέα Κνόμπλαχ, που μάλιστα αναφέρει ότι κάποια από τα χρήματα προορίζονταν για τον κ. Τσοχατζόπουλο. Όπως είπε ο δικηγόρος, εξετάζεται η δυνατότητα προσφυγής κατά του Κνόμπλαχ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικιαωμάτων.

Προσερχόμενος στην Επιτροπή ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε αφήσει αιχμές κατά των διαδόχων του, λέγοντας ότι η συνέχεια δεν αφορά μόνο στα αντισταθμιστικά και ότι μετά την αποχώρηση του από το υπουργείο υπάρχει μια ακόμα σύμβαση για την προμήθεια ενός ακόμα υποβρυχίου, καθώς ακόμα μια για τον εκσυγχρονισμό τριών άλλων.

Η προκαταρτική έχει περάσει τώρα στο στάδιο των ερωτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: