Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Έκτροπα στο Σύνταγμα

Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στο Σύνταγμα, όπου έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί Αγανακτισμένοι, ενώ στο σημείο έχουν καταλήξει και οι πορείες ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.

Κουκουλοφόροι συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ, κάδοι έχουν παραδοθεί στις φλόγες και το πλήθος προσπαθεί να απομακρυνθεί από την πλατεία.

Οι αστυνομικοί έχουν μπει στην πλατεία, καταδιώκοντας μέχρι κάτω, στην Ερμού, τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι με πέτρες και μολότοφ προσπαθούν να τους απωθήσουν.

Οι κουκουλοφόροι σπάνε ό,τι βρουν μπροστά τους στην οδό Σταδίου, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να έχουν υποστεί ζημιές. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει ευρεία χρήση χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Οι συμπλοκές μεταφέρθηκαν στην Ερμού, την Καραγιώργη Σερβίας, τη Βουκουρεστίου και τη Σταδίου, ενώ η αστυνομία έκανε και χρήση κρότου - λάμψης.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ είχε κληθεί, αλλά δεν μπορούσε να πλησιάσει στην περιοχή.

Ένταση επικράτησε πιο πριν στην οδό Όθωνος, ανάμεσα σε ακροδεξιά στοιχεία και κουκουλοφόρους...........

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί μπροστά από τη Βουλή, όπου την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Οι Αγανακτισμένοι έχουν απευθύνει πανελλαδικό κάλεσμα για περικύκλωση του κτηρίου της Βουλής για 2 ημέρες.

Νωρίτερα, στο πλευρό των Αγανακτισμένων βρέθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, ύστερα από πορεία που πραγματοποίησαν από την Ομόνοια, καθώς και μέλη της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που έφτασαν στο Σύνταγμα από το Πεδίον του Άρεως.

Στο Σύνταγμα με το ΠΑΜΕ βρέθηκε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα..

Λίγο πριν τις 10 το πρωί πάντως, οι αρχές έκλεισαν την λεωφόρο Αμαλίας, την Πανεπιστημίου αλλά και την Βασιλίσσης Σοφίας όπου έστησαν ξανά τον σιδερένιο φράχτη.

Στο κέντρο επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, με τους περισσότερους δρόμους αυτή την ώρα να έχουν κλείσει και όλα τα ΜΜΜ, εκτός από το Μετρό να απεργούν

- Εκτεταμένη είναι η ρίψη χημικών στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

-Παραμένουν διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος παρά τη χρήση χημικών που κάνουν τα ΜΑΤ για να διώξουν τους κουκουλοφόρους. Πιο ήρεμη είναι τώρα η κατάσταση, αν και παραμένει έκρυθμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: