Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Απάντηση από τον Θ.Πάγκαλο για το λογαριασμό του κινητού


Ούτε έγγραφα ούτε ντοκουμέντα μήτε ιαχές και κραυγές δεν σκιάζουν το Θεόδωρο Πάγκαλο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε στα όσα του καταλογίζουν, για τον λογαριασμό των κινητών του πολιτικού του γραφείου.

Έκανε λόγο για δήθεν αποκαλύψεις και ζήτησε από όσους του ασκούν κριτική να συγκρίνουν τα αντίστοιχα ποσά από την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία...Σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπροέδρου:

“Ο προϋπολογισμός της Αντιπροεδρίας για το έτος 2011 έχει αναρτηθεί στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (4Α9Λ6ΔΛ-Ν) στις 31/12/2010. Όλα τα στοιχεία που αναπαράγουν, ως συνήθως, η «Δημοκρατία» και ο «Ελεύθερος Τύπος», αφού πρώτα κυκλοφόρησαν στα γνωστά ανώνυμα blogs και παρουσιάζονται ως «ανακαλύψεις», προέρχονται από αυτό το κείμενο που έχει ψηφισθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και οποιοσδήποτε μπορεί να δει με ένα «κλικ».

Το ερώτημα είναι γιατί εμφανίζονται ως «ειδήσεις» ή «ανακαλύψεις» 6 μήνες μετά και μάλιστα μόνο για τα γραφεία του Πρωθυπουργού, του Αντιπροέδρου, του Υπουργού Επικρατείας (παλαιότερα και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ώσπου μεταφέρθηκε ο προϋπολογισμός του στο Υπουργείο Εσωτερικών) και του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης;

Διότι η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ως οφείλει εκ του νόμου, αλλά και του ήθους που διακρίνει τον Γενικό Γραμματέα, δίνει το καλό παράδειγμα, εφαρμόζοντας άμεσα τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και παρέχοντας όλα τα στοιχεία στο διαδίκτυο χωρίς καθυστέρηση. Οι διάφοροι «δημοσιογράφοι» και bloggers βρίσκουν, λοιπόν, αμέσως τα στοιχεία αυτά με ελάχιστο δυνατό κόπο, δηλαδή με το πάτημα ενός πλήκτρου. Έτσι, χωρίς να κουραστούν καθόλου, πετυχαίνουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, βιάζουν την πραγματικότητα και ακυρώνουν την ίδια την προσπάθεια για πλήρη διαφάνεια, αφού δεν προσφέρουν συγκρίσιμα μεγέθη.

Θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον αν οι «δημοσιογράφοι» λειτουργούσαν ως δημοσιογράφοι και προσέφεραν στους πολίτες την δυνατότητα να συγκρίνουν τα κόστη λειτουργίας των ίδιων γραφείων επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα κόστη λειτουργίας των γραφείων των Υπουργών της παρούσας Κυβέρνησης. Ακόμα καλύτερα, αν συνέκριναν τα κόστη με το Γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που και αυτά, εξάλλου, πληρώνονται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έτσι, το ζήτημα θα έμπαινε στην πραγματική του διάσταση και οι πολίτες θα είχαν την σωστή εικόνα για το ποιος σέβεται τους φόρους του ελληνικού λαού και πώς τους χρησιμοποιεί. Βέβαια, θα ήταν λίγο δύσκολο να βρουν τα στοιχεία, γιατί η Κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν τα έδωσε στη δημοσιότητα". Αυτό λέει σε ένα μέρος της απάντησής του ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ωστόσο για την περιβόητη ταμπακιέρα και για το ύψος του ποσού δεν λέει κάτι επί της ουσίας.

1 σχόλιο:

Αριστοφανης είπε...

Οπως και να χει, ειναι πολλα τα λεφτα Παγκαλε...Θα ηταν πολλα και σε καιρους μη κρισης...Τωρα ομως? Οποιος ξοδευει μονο για τηλεφωνα(δικα μας λεφτα) , μισθους
30 εργαζομενων και χωρις αιδω, ε... το αξιζει το φτυσιμο και οχι μονο...