Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

"Οι Γερμανοί βγαίνουν για κυνήγι ελληνικών εταιρειών"


"ΚΛΟΠΗ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 10% ΤΟΥ ΟΤΕ"

Ενώ η κυβέρνηση προωθεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων για να σταθεροποιήσει τα δημοσιονομικά της, οι γερμανικές εταιρείες βλέπουν «ευκαιρίες» στην Ελλάδα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Η πώληση του 10% του ΟΤΕ προς την Deutsche Telekom που στοίχισε 400 εκατ. ευρώ, μπορεί να...



θεωρηθεί «κλοπή», εάν τη συγκρίνει κάποιος με τα σχεδόν 4 δισ. ευρώ που είχε στοιχίσει η απόκτηση του 30% του Οργανισμού το 2008.

Αρκετές εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον για αγορά ελληνικών κεφαλαίων, παρά τις αρνητικές εμπειρίες που έχουν οι ξένοι επενδυτές στη χώρα, τονίζει η αμερικάνικη εφημερίδα.

Η Fraport, διαχειρίστρια εταιρεία του Αεροδρομίου της Φρανκφούρτης και μέτοχος άλλων 12 αεροδρομίων διεθνώς, έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του 55% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Εκτός από τις γερμανικές και άλλες εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Η τσέχικη εταιρεία ενέργειας CEZ AS έχει δηλώσει το ενδιαφέρον της για εξαγορά ελληνικών ακινήτων ηλεκτρικής ενέργειας. Η ελληνική κυβέρνηση προχωράει προς την πώληση του 17% της ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: