Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΗΠΑ: "Ενιαία και σαφή" ευρωπαϊκή φωνή για την ελληνική κρίση

Να μιλούν «με μία φωνή, μια σαφή φωνή» για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, την Τρίτη.

«Είναι πολύ δύσκολο γι' αυτούς που επενδύουν στην Ευρώπη να καταλάβουν ποια είναι η στρατηγική όταν υπάρχουν τόσες διαφορετικές φωνές», σημείωσε με νόημα ο κ. Γκάιτνερ σε μια νέα έκφραση πίεσης από τις ΗΠΑ προς την ΕΕ για λύση του ελληνικού προβλήματος.

«Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο η Ευρώπη να μιλάει με μία φωνή, μια σαφή φωνή, πάνω σε μία στρατηγική» κατά της κρίσης αυτής, δήλωσε ο Γκάιτνερ σε συνέντευξη Τύπου που είχε διοργανωθεί από την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal στην Ουάσινγκτον....

Σε ερώτηση που του έγινε όσον αφορά το πρόσωπο που θα έπρεπε να επιλέξουν οι Ευρωπαίοι για να εκφράζουν τη στρατηγική τους, ο Γκάιτνερ απάντησε ότι «η επιλογή ανήκει σε αυτούς».

«Έχουν ένα περίπλοκο σύνολο θεσμών. Όμως θα πρέπει να συμφωνήσουν πάνω σε μία στρατηγική και με σαφήνεια, ώστε οι άνθρωποι στις αγορές να καταλαβαίνουν ποιο είναι το σχέδιο», προσέθεσε.

Ο Γκάιτνερ σημείωσε επίσης ότι αυτό ήταν το μήνυμα που μετέφερε στους ομολόγους του της Ομάδας των Επτά (G7) σε δύο τηλεφωνικές διασκέψεις που ήταν αφιερωμένες στην Ελλάδα την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: