Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ο Παυλόπουλος επιβεβαίωσε το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή


Την ύπαρξη απόρρητου εγγράφου της ΕΥΠ, που προειδοποιούσε για σχέδιο δολοφονίας του τέως πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, αλλά και το ότι ο ίδιος το γνώριζε, επιβεβαίωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Π.Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το δημοσίευμα, όμως, πρόσθεσε:...



“Το περιεχόμενο του εγγράφου και το δημοσίευμα μιλούν για την ουσία και πώς αξιολογήθηκε τότε το συγκεκριμένο περιστατικό. Όταν υπάρχουν έγγραφα αυτού του είδους ενημερώνονται εκείνοι που πρέπει να ενημερωθούν. Υπάρχει το απόρρητο. Το πώς και γιατί διέρρευσε είναι δημοσιογραφική επιτυχία".

Σχετικά με την κυβέρνηση συνεργασίας και τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε: “Κατά την εκτίμηση μου ήταν μπλόφα. Την ευθύνη για μη συγκρότηση τη φέρει ο κ. Παπανδρέου”, αφού όπως είπε, ο κ. Σαμαράς περίμενε τηλεφώνημα από τον κ. Παπανδρέου, ώστε να συναντηθούν και να προχωρήσουν παραπέρα.

Υπενθυμίζεται, ότι το την προηγούμενη εβδομάδα, το περιοδικό “Επίκαιρα” έδωσε στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ, σύμφωνα με τα οποία “Ομάδα Εργασίας” το 2008, ήθελε τον Κώστα Καραμανλή, νεκρό.

Το σχέδιο με την κωδική ονομασία “Πυθία” είχε ως σκοπό την αναβολή ή ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, με οποιοδήποτε τίμημα, ακόμα και αν αυτό σήμαινε τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή.

Το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού αποκαλύψθηκε και απετράπη από μια ρώσικη ομάδα 19 ατόμων που βρίσκονταν στην Αττική την περίοδο εκείνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: